A Nasdaq egyhetes előnnyel kezdi működtetni Európában a SuperMontage-t

MTI Sajtóadatbank, 2002. szeptember 13. 07:51
Előzetes betekintést kaphatnak a befektetők a Nasdaq új, százmillió dollár költséggel létesült kereskedési rendszerébe, mivel az európai verzió már egy héttel az amerikai változat előtt, október 7-én működni kezd - jelentették be az amerikai Nasdaq tőzsdetársaság képviselői.
A SuperMontage elnevezésű, az ajánlatokat megjelenítő és azokat kezelni is képes kereskedési platform egyesült államokbeli megnyitására október 14-ig várniuk kell a kereskedőknek, mert a Nasdaq csak a vártnál később, a múlt hónapban kapta meg a tőzsdefelügyelet, a SEC végső engedélyét.

A SuperMontage európai változatának kialakítása párhuzamosan folyt az amerikai verzió elkészítésével, és tartja saját ütemtervét - mondta Peter Yandle, a Nasdaq londoni irodájának nemzetközi piacokért felelős ügyvezető igazgatója.

A Nasdaq célja a SuperMontage európai bevezetésével az, hogy általánosan elérhetővé tegye a kereskedési könyveket utánzó elektronikus piaci rendszerét ebben a térségben is.

Ellentétben az amerikai változattal, a Nasdaq Europe valamennyi jegyzett részvényével - azaz mintegy negyven, főként belga vállalat papírjával - az első perctől kezdve lehet majd kereskedni a SuperMontage rendszerében. Az amerikai rendszer csak öt értékpapír adásvételével indul majd; a többi társaság papírjai hetente kerülhetnek majd sorra, míg november közepére valamennyi Nasdaq-papír bekerül a rendszerbe.

A Nasdaq Europe a betegeskedő összeurópai tőzsde, az Easdaq felvásárlása révén jött létre, ám szakértők szerint egyesülnie kell majd egy nagy hagyományos tőzsdével is ahhoz, hogy igazi vezető szereplővé váljon Európában.

Kulcsszavak: Nasdaq

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50