A Cisco nyitotta meg a NASDAQ tőzsdét - virtuálisan, a Szilícium-völgyből

forrás Prim Online, 2005. augusztus 24. 16:21
2005. augusztus 10-én a hálózati technológiának köszönhetően a NASDAQ történetében először nem a Time Square-en lévő MarketSite stúdióban szólaltatták meg a kereskedési nap kezdetét jelző csengőt. A nevezetes napon John Chambers, a Cisco Systems vezérigazgatója és kétezer Cisco-alkalmazott 2500 mérföldes távolságból, a cég San Joséban található központjából nyitotta meg a tőzsdét. A csengőszó nemcsak a kereskedési nap kezdetét jelezte, de egyben záróakkordja volt a Cisco fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő eseménysorozatnak.
Harmincnégy éves története során a NASDAQ minden egyes kereskedési napja ugyanúgy kezdődött. A nyitást jelző csengőt a NASDAQ MarketSite nevű stúdiójában nap mint nap olyan hírességek hozták működésbe, mint Serena Williams teniszcsillag, Jimmy Fallon humorista, vagy John W. Snow amerikai pénzügyminiszter. Augusztus 10-én azonban más volt a forgatókönyv.

A Cisco és a NASDAQ San Joséban közösen létrehozta a tőzsdei nap megnyitásakor és lezárásakor használt ünnepi helyszínt, a MarketSite stúdió tökéletes másolatát, ahol még a kék kijelzőfalat és az elektronikus színpadot is felépítették. A New York-i központból nagysebességű, kettőzött adatútvonalas, fokozott biztonságú IP-magánhálózaton keresztül továbbították az adatokat a Cisco Szilícium-völgyben lévő virtuális MarketSite helyszínére, ahol a kijelzőket meghajtó szerverek végezték el a tőzsdei árfolyamjelző gépek valós idejű adatainak megjelenítéséhez szükséges adatfeldolgozást. Az információ harminckét monitorból álló hatalmas kijelzőfalon jelent meg. Ezzel egy időben a Times Square-en lévő NASDAQ Tower homlokzatára kivetítve, élőben is figyelemmel kísérhető volt a kaliforniai esemény.

John Chambers a Cisco munkatársai és a NASDAQ elnök-vezérigazgatója, Bob Greifeld társaságában San Joséban, helyi idő szerint reggel fél hétkor szólaltatta meg a kereskedési nap kezdetét jelző csengőt. A virtuális megnyitó egyben záróakkordja volt annak az egész éves rendezvénysorozatnak, amellyel húszéves közösségi szerepvállalására, technológiai innovációjára és az iparágban betöltött vezető szerepére emlékezik a vállalat.

A NASDAQ-et eredetileg is olyan decentralizált elektronikus piacnak tervezték, amelyet bárhonnan meg lehet nyitni. Egy átlagos napon a tőzsde közel tizenkétmillió, azaz másodpercenként mintegy húszezer tranzakciót dolgoz fel. A piac nyitása utáni és zárása előtti időszak a legzsúfoltabb, amikor a NASDAQ rendszereinek másodpercenként akár húszezernél is több ügylettel kell megbirkózniuk.
Kulcsszavak: Nasdaq tőzsde Cisco

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50