Fujitsu Bluray PC-k júniustól

Milkovits Gábor, 2006. április 11. 20:41
A Fujitsu bejelentette, hogy a gyártók közöl elsőként fog Bluray optikai meghajtós PC-ket forgalomba hozni, először Japánban, idén júniustól.
Az első Bluray következő generációs DVD optikai meghajtóval felszerelt asztali PC verzió egy 37 inch-es LCD monitorral kerül forgalomba, 600 ezer jenes (kb. 1,1 millió Ft) áron. A noteszgép ugyanakkor előreláthatóan 400 ezer jenbe (kb. 735 ezer Ft) fog kerülni, ami nagyjából megegyezik a május közepére tervezett HD DVD meghajtós termék árával. A Fujitsu ugyanis tegnap, a Toshiba és az Acer után harmadikként, egy a rivális kéklézeres formátumot támogató noteszgép várható forgalmazását is bejelentette.

Ezzel a Fujitsu gyakorlatilag az első olyan PC-gyártó lesz, amely mindkét egymással versengő következő generációs DVD platformot támogatni fogja termékeivel. Az eredetileg a HD DVD-t favorizáló NEC ugyanakkor szintén kilátásba helyezte Bluray meghajtóval ellátott számítógépek forgalmazását is, amennyiben lesz irántuk igény. Mindez azt mutatja, hogy a gyártók továbbra is nyitva hagyják a fogyasztókat igencsak előnytelenül érintő verseny kimenetelét a Bluray és a HD DVD között – a rivalizálás végső kimenetele így valószínűleg a hollywoodi stúdiókon múlik majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36