Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

forrás: Prím Online, 2023. május 28. 11:50

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

 

Alacsony kékfény-kibocsátású kijelző

 

A HONOR Magic5 Pro alacsony kékfény-kibocsátású kijelzője kiszűri a káros kék fényt. A nagyenergiájú látható (HEV) spektrumban található kék fényről ismert, hogy zavarja az alvást és fárasztja a szemeket. Orvosi szempontból a kék fénynek való kitettség a cirkadián ciklus ritmus megzavarásához vezethet, és akár az időskori makuladegeneráció kialakulásához is hozzájárulhat. A kék fény mennyiségének csökkentésével az okostelefon hozzájárulhat  hatékonyabb melatonin-kiválasztáshoz, ami pedig javíthatja az alvás minőségét. A HONOR által végzett tanulmány szerint ez a funkció a melatoninszint 20%-os növekedését eredményezte. A funkció napnyugta után automatikusan aktiválódik, és 23:00 órakor éri el a legmagasabb szintet, így segítve a felhasználókat a hosszabb és jobb alvásminőség elérésében.

 

 

Dinamikus fénytompítás

 

A HONOR Magic5 Pro dinamikus fénytompító funkciójának célja, hogy a természetes fényviszonyok imitálásával kellemesebb vizuális élményt kínáljon. Serkenti a csillóizom mozgását, ami a vérkeringés fokozásával hozzájárul a szem fáradtságának enyhítéséhez.  Ez a funkció segít egészségesen tartani a szemet úgy, hogy megakadályozza a véráramlás stagnálását, ami  a szem megerőltetéséhez és az ebből fakadó kellemetlen érzéshez vezethet.

 

A kijelző fényereje 60 percenként automatikusan változik a különböző külső fényviszonyoknak megfelelően. 30 percig világosabb, majd a következő 30 percben sötétebb lesz. Ez a fényerőváltozás alig észrevehető, így a felhasználók egyenletes vizuális minőséggel találkozhatnak a készülékükön anélkül, hogy szükségtelenül erőltetnék a szemüket.

 

Új kijelzőfény-erősítő technológia

 

A HONOR Magic5 Pro kijelzőfény-erősítő funkciója a HDR fényerősségi csúcsot 1800 nitre fokozza. Ez a fejlesztés hihetetlen látványt nyújt még erős napfényben is, csökkentve a szem terhelését, amit a hunyorgás vagy a változó fényviszonyokhoz való alkalmazkodás okoz. A technológia különösen hasznos azoknak, akik gyakran használják készüléküket a szabadban, mivel így nem kell folyamatosan alkalmazkodnia a szemnek a változó fényviszonyokhoz.

 

Színpontosság és széles színskála

 

A HONOR Magic5 Pro támogatja a 2848x1312 pixeles felbontást, a DCI-P3 széles színskálát és az iparágban első Delta E ≈0,27 színpontosságot. Ezt a pontossági szintet kettős fénysűrűségű kalibrálás alapján fejlesztették ki mind beltéri (120 nit), mind kültéri (800 nit) kijelző fényerősségi körülmények között. Az alacsonyabb Delta E érték jobb színpontosságot jelez, ami élénk tisztaságú és hiteles színű megjelenítést biztosít. Ez a funkció csökkenti a szem terhelését azáltal, hogy élethű színeket kínál, miközben minimalizálja a színtorzulást. Orvosi szempontból a pontos színmegjelenítés elengedhetetlen a természetellenes árnyalatok és színeltérések okozta vizuális fáradtság és kellemetlenségek megelőzéséhez.

 

HDR10+ és IMAX Enhanced tanúsítványok

 

A HONOR Magic5 Pro elnyerte a HDR10+ és IMAX Enhanced minősítéseket, így a felhasználók a legjobb minőségben nézhetnek videókat és filmeket. Ezek a tanúsítványok jobb vizuális élményt biztosítanak, kevésbé terhelve a szemet. A HDR10+ technológia nagy dinamikatartományt biztosít, ami növeli a kontrasztot és a színmélységet, így magával ragadóbb és kényelmesebb nézni. Az IMAX Enhanced minősítés szintén  garantálja, hogy a készülék megfelel a képminőségre, a színpontosságra és a kontrasztszintre vonatkozó szigorú előírásoknak, ami szintén hozzájárul a kellemes vizuális élményhez.

 

A HONOR Magic5 Pro fejlett szemkényelmi funkcióival páratlan vizuális élményt nyújt a felhasználóknak, a szem egészségét helyezve előtérbe. A legmodernebb kijelzőtechnológia és az egészségügyi megközelítések ötvözésével az okostelefon hatékonyan csökkenti a szem digitalis terhelését, valamint optimális kényelmet biztosít.

 

Az említett előnyök mellett a HONOR Magic5 Pro más lenyűgöző funkciókat is kínál, mint például a nagy teljesítményű, tripla kamera és a MagicOS 7.1, amelyek mind személyre szabott felhasználói élményt nyújtanak. Ezek a funkciók, valamint az, hogy a készülék mennyire összpontosít a szem egészségére, kivételes választássá teszik azon felhasználók számára a HONOR Magic5 Pro-t, akik olyan készüléket keresnek, amely a látás veszélyeztetése nélkül felel meg az igényeiknek.

 

A HONOR Magic5 Pro a Yettelnél két éves Yettel Prime Max+ előfizetéssel 309 990 Ft-ért megvásárolható mezőzöld színben. A Vodafone-nál 529 990 Ft-ért vásárolható meg mezőzöld színben.

 

A készülék fekete és mezőzöld színekben 529 990 Ft-ért rendelhető meg az eMAG kínálatából, minden rendeléshez jár ajándékba egy HONOR Pad 8 tablet is.

Kulcsszavak: okostelefon HONOR

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38