A HONOR Magic5 Pro fejlesztésének kulisszatitkai

forrás: Prím Online, 2023. május 5. 19:44

A HONOR Magic5 Pro még az MWC 2023 kiállításon mutatkozott be, hogy formatervezésével, kijelzőjével, teljesítményével és fényképezési képességeivel lenyűgözze a közönséget. A vállalat most betekintést enged abba, hogy milyen kutatás-fejlesztési gyakorlatoknak köszönhetően jött létre ez a bámulatos készülék.

 

Korábban elképzelhetetlen képek a forradalmi Falcon kamerarendszerrel

 

A vadonatúj HONOR Image Engine mellett a HONOR Magic5 Pro új, Millisecond Falcon Capture algoritmusa nem csak a leggyorsabb fényképezési sebességet produkálja a piacon elérhető készülékek közül, hanem a képtisztaság határait is feszegeti.

 

 

 A HONOR Magic5 Pro automata fókuszálásának tesztelése

 

A HONOR saját, dedikált kameralaboratóriumokat hozott létre, hogy minőségi és mennyiségi analízisekkel dolgozza ki mesterséges intelligencia algoritmusát. A mozgó jelenetek eltérő sebessége, távolsága és fényviszonyai mind komoly kihívásokat jelentenek, de ezek teljesítésével a telefon új szintre emelte a képalkotást. Az autofókuszálás sebessége például 245%-kal gyorsabb, mint az előző generációé.

 

 

A HONOR Magic5 Pro teljesítményének tesztelése szimulált vibrálásokkal

 

A mesterséges intelligencia hajtotta felismerő technológiával a mozgásérzékelő funkció lehetővé teszi, hogy mozgó alanyok esetében is a legjobb pillanatokat örökítsük meg. A HONOR a Qualcomm Technologies-szel szorosan együttműködve maximálta a teljesítményt a Qualcomm AI Engine kihasználásával több mint hatszorosára, 240-ről 1500-ra növelve a cache-elési intervallumot. Ezáltal, valamint az MI hálózattal, amit több mint 270 ezer képpel tanítottak, a HONOR Magic5 Pro kamerája segít, hogy bárki, bármikor megörökíthesse varázslatos pillanatait.

 

A HONOR 18 hónapos munkával gyakorlatilag újraépítette a HONOR Image Engine-t, új architektúrával, forráskóddal és algoritmusokkal hozva előtérbe a Snapdragon mobil platform* bámulatos lehetőségeit.

 

Hosszútávú elköteleződés a szemkímélő innovációk terén

 

A HONOR Magic5 Pro támogatja a cirkadián ciklushoz hangolt kijelzőbeállítás lehetőségét, és az első, amely elnyerte a TÜV Rheinland erre vonatkozó minősítését. A beállítás egy alváskönnyítő módot kínál, ami szabályozza a kék fény kibocsátását, és szinte észrevenül vált át az esti színhőmérsékletre. A labortesztek alapján három órán belül 20%-kal nőhet meg a melatoninkibocsátás, így a felhasználók jobban aludhatnak.

 

 

A napciklushoz igazított kijelzőtechnológia tesztelése a HONOR Magic5 Pro és a HONOR Magic Vs készülékeken

 

A HONOR régóta elkötelezett az emberközpontú szemkímélő innovációk terén és már 2016 óta végez ilyen kutatásokat. A HONOR ezúttal több mint 10 ezer felhasználótól szerzett adatok alapján dolgozott azon, hogy létrehozza az optimális kijelzőfény-tompítási technológiát. Ezen kutatás segítségével jött létre a dinamikus fénytompítás, ami 45 perc használat után akár 18%-kal csökkentheti a szem fáradságát.

 

„A kék fénynek való kitettség szabályozása egyre fontosabb az alvás és az általános egészség számára, kifejezetten úgy, hogy egyre több időt töltünk képernyő előtt a napok kései óráiban” – fogalmazott Dr. Glen Jeffery, az UCL Szemészeti Intézet Agytudományi Karának idegtudományi professzora. „Kritikus feladat zavarmentessé tenni a kijelzőket, a HONOR munkája pedig fontos lépés ebben.”

 

Megfelelés a termékminőség legmagasabb nemzetközi előírásainak

 

A HONOR több mint 20 millió dollárt, azaz közel 7 milliárd forintot fektetett be minőségellenőrzési felszerelésekbe világklasszis létesítményében, a Globális Megfelelőségi és Tesztelési Központban (GCTC). Az ilyen kifinomult tesztlétesítményeknek köszönhetően a vállalat képes több mint 200 minősítési tesztstandard szerint vizsgálatokat végezni, beleértve az európai megfelelőségi (CE) minősítést. A HONOR mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb termékminőséget nyújthassa a fogyasztóknak.

 

 

Az OTA visszhangmentes terme a GCTC-ben

 

A HONOR például saját OTA visszhangmentes termével tökéletesen ellenőrzött laboratóriumi környezetben tesztelheti a mobilkommunikációs élményt. Hagyományosan az OTA-teljesítmény és a SAR-értékek ellentétes fogalmak, amiket nehéz egyensúlyban tartani, azonban a HONOR GCTC létesítménye segít abban, hogy termékei a legjobb csatlakozási teljesítményt és minőséget nyújtsák, miközben a SAR-értékek konzisztensen alacsonyabbak maradjanak a felhasználók biztonsága érdekében. Ezáltal a HONOR SAR-értéke a gyártás során 35%-kal alacsonyabb a követelményszintnél. A HONOR minden készüléken SAR-teszteket végez és az egyedüli készülékgyártó, amely rendelkezik a Qualcomm Smart-Transmit SAR-tanúsítványával. Sőt, megszerezte a szakma áhított Vodafone SAR-tanúsítványát is.

 

A termékfejlesztéstől egészen a gyártásig a HONOR termékei a legszigorúbb nemzetközi előírások mentén készülnek, hogy a lehető legjobb minőségű termékek jussanak el a felhasználókhoz. A HONOR több mint 260 tesztet hajt végre az okostelefonok több ezer különböző komponensein. Mindez garancia arra, hogy a HONOR Magic5 Pro hosszúéletű, strapabíró és megbízható minőségi eszköz lehet bárki számára.

 

Árazás és elérhetőség

 

A HONOR Magic5 Pro a Yettelnél két éves Yettel Prime Max+ előfizetéssel 309 990 Ft-ért megvásárolható a linkre kattintva mezőzöld színben, május elejétől pedig a Vodafone-nál is elérhető lesz. A készülék fekete és mezőzöld színekben 529 990 Ft-ért rendelhető elő az eMAG kínálatában a linkekre kattintva – minden előrendeléshez jár ajándékba egy HONOR Pad 8 tablet is.

 

_____________________

*A Snapdragon a Qualcomm Incorporated védjegye. A Snapdragon és a Qualcomm AI Engine a Qualcomm Technologies, Inc. és/vagy leányvállalatainak terméke.

Kulcsszavak: HONOR okostelefon

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38