Új NetIQ megoldások egyszerűsítik a szolgáltatók tevékenységét

forrás: Prím Online, 2015. május 28. 17:28

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Cloud Manager 2.4. A felhőfelügyeleti termék egyszerűvé teszi az infrastruktúra-szolgáltatások (IaaS) kezelését a szolgáltatók és ügyfeleik számára egyaránt, az üzleti igény bejelentésétől kezdve a telepítésen és működtetésen át egészén a megszüntetésig. A kiválóan méretezhető megoldás támogatja az összes, széles körben alkalmazott virtualizációs technológiát, ezért zökkenőmentesen integrálható a már meglévő informatikai infrastruktúrába. Szintén új változat jelent meg a NetIQ szolgáltatásként kínálható személyazonosság-kezelési termékeiből, amelyek segítségével még könnyebben kezelhetők távolról a felhasználói fiókok és hozzáférések.

„A NetIQ Cloud Manager használatával rendkívül gyorsan létrehozhatók és felügyelhetők a felhőkörnyezetek, legyen szó privát, nyilvános vagy hibrid felhőről. Segítségével a felhőszolgáltatók az IT-részlegek és az üzleti felhasználók elvárásainak egyaránt megfelelhetnek. A megoldás akár több mint 100.000 informatikai szolgáltatás kezelésére méretezhető, ezáltal nem csupán az ügyfelek által aktuálisan használt eszközök egyszerű menedzselését teszi lehetővé, de használatával a jövőben bevezetendő termékek felügyelete sem okoz nehézséget. Ráadásul a Cloud Manager felügyeleti funkcióit bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről elérhetik az IT-szakemberek” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi képviselet üzletfejlesztési vezetője.


A Cloud Manager zökkenőmentesen beilleszthető a már meglévő informatikai infrastruktúrákba. Ezenkívül támogatja az összes, széles körben alkalmazott virtualizációs technológiát, köztük VMware vSphere rendszert, a Xen vagy KVM használatára képes SUSE Linux Enterprise Server kiszolgálókat, valamint a Citrix XenServer és a Microsoft Hyper-V rendszereket. A legújabb kiadás számos új platformhoz tartalmaz támogatást, beleértve a SUSE Linux Enterprise Server 12, Ubuntu 14.04, CentOS 7 és Red Hat Enterprise Linux 6.6 and 7 rendszereket.


Szintén új kiadás jelent meg a NetIQ szolgáltatásként kínálható személyazonosság-kezelési termékeiből. A felhasználói fiókokat kezelő NetIQ Account Management Service a NetIQ Identity Manager szoftveren alapul, és hasonló funkcionalitást kínál, miközben távoli felügyeletet is lehetővé tesz a szolgáltatók számára. A friss kiadás segítségével többek között automatikusan, a HR-részlegen végrehajtott módosítások alapján kioszthatók a fiókok, illetve szinkronizálhatóak a felhasználói profilok. A NetIQ IdentityAccess Service 2.2 pedig a NetIQ CloudAccess 2.2 megoldásra épül, és biztonságos, távolról is menedzselhető hozzáférést biztosít a felhőben, szoftverszolgáltatás (SaaS) keretében elérhető üzleti alkalmazásokhoz. Az új változat többek között integrált, többfaktoros autentikációt tartalmaz a bizalmas adatok és vállalati alkalmazások védelmére, valamint személyre szabható indítópultot kínál a végfelhasználók számára.


A NetIQ Cloud Manager 2.4, a NetIQ Account Management Service 2.2 és a NetIQ IdentityAccess Service 2.2 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalakra: https://www.netiq.com/products/cloud-manager/ és https://www.netiq.com/documentation/powered-by-netiq-22/.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36