adatátvitel kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: adatátvitel

A Zyxel új Nebula SD-WAN eszköze közel hússzorosára növeli az adatátvitel sebességét

A tajvani Zyxel most bemutatott Nebula SD-WAN megoldása a legutóbbi mérések alapján akár hússzor gyorsabban képes eljuttatni az adatokat két, egymástól nagy távolságra lévő telephely között, mint nem-optimalizált versenytársa. A kisvállalkozásoknak ezentúl már nem kell órákat várnia arra, hogy a kulcsfontosságú információk megérkezzenek a képviseleti irodákba – a Nebulával ezek a feladatok percek alatt elvégezhetők.

2019. április 2. 10:02

A Facebook legújabb internettechnológiáját teszteli a Magyar Telekom

A Facebook több olyan kezdeményezést is bejelentett együttműködő partnereivel közösen a Mobil Világkongresszuson, amelyek révén a cégek meglévő mobil és vezeték nélküli hálózataikat felkészíthetik a jövőre. Az új technológiák, eszközök és programok alkalmazásával a ma még internettel nem ellátott régiókban is elérhetővé lehet tenni a világhálót az emberek számára.

2018. február 26. 17:23

Több mint 1 GBPS sebességgel hasított a mobilnet Észak-Amerikában

Közös tesztjében a Verizon, az Ericsson és a Qualcomm túllépte a gigabites sebességhatárt. A három vállalat egy Ericsson laborteszt során elsőként ért el kereskedelmi telefonchip és hálózati infrastruktúrával az 1,07 Gbps (gigabit/másodperc) letöltési sebességet a Qualcomm Snapdragon X20 LTE modemjével. 

2017. augusztus 23. 07:15

Az Ericsson ÉS A Sprint gigabites adatátviteli sebességeket mutat be LTE TDD-n keresztül Barcelonában

A nagysebességű mobil szélessávú szolgáltatások növekvő igényére válaszul az Ericsson és a Sprint (egyesült államokbeli mobilszolgáltató) korszerű technológiákat vezetnek be, és bővítik az LTE TDD ökoszisztémát a Gigabit Class LTE TDD adatátviteli sebességek élő demonstrációjával. 

2017. február 25. 08:43

A Fujitsu új SURIENT megoldása kiberbiztonságot kínál felsőfokon

A Fujitsu az EMEIA-régióban is elérhetővé teszi FUJITSU SURIENT menedzselt rack-megoldását, amellyel új módszert kínál az adatközpont fizikai biztonságának megteremtéséhez. 

2016. november 2. 11:26

A Samsung kiadta az iparág első 8 GB-os LPDDR4 DRAM-csomagját

A Samsung Electronics bejelentette az iparág első 8 gigabájtos (GB) LPDDR4 (alacsony energiafogyasztás, dupla adatsebesség, 4. generáció) mobil DRAM-csomagjának bevezetését, amely a várakozások szerint sokkal jobb mobil felhasználói élményt nyújt majd, különösen az Ultra HD nagyképernyős eszközök felhasználóinak. A 8 GB-os mobil DRAM-csomag négy legújabb, 16 gigabites (Gb) LPDDR4 memóriachipet tartalmaz, emellett a fejlett 10 nanométeres (nm) osztályú feldolgozási technológiát alkalmazza.

2016. október 24. 11:00

Új optikai adatátviteli rekordot értek el brit kutatók

Új optikai adatátviteli rekordot ért el az Optical Networks Group brit kutatócsoport, amelynek tagjai 1,125 terabit/másodperc letöltési sebességet hoztak létre optikai adatátviteli rendszerek kapacitáshatárainak kutatása során.

2016. február 12. 11:10

Háborús konfliktust jelentene a mélytengeri kábelek megrongálása

A mélytengeri kábelek behálózzák a mélységet, összekötik a kontinenseket, óriási adatforgalmat bonyolítanak. Ezeken kommunikál szinte mindenki.

2015. november 16. 13:23

PLX31-EIP-PND átjárók a ProSoft Technology-tól

A ProSoft Technology új Ethernet/IPTM PROFINET IO Device (slave) átjárója támogatja az Ethernet/IPTM és a PROFINET IO vezérlő közti adatátvitelt.Több I/O csatlakozás segíti a vezérléshez, vagy a diagnosztikai adatokhoz különböző frissítési ütemek beállítását, optimalizálva az Ethernet sávszélesség-használatot.

2015. március 29. 11:52

5G rekord: másodpercenként egy terabájt vezeték nélkül

Rekordsebességet értek el az ötödik generációs (5G) adatátviteli technológiai fejlesztések tesztelése során brit tudósok.

2015. február 27. 16:49

Adatkábelt fektet le az Egyesült Államok és Japán között a Google

Óceán alatt futó adatkábelt fektetne le a Google öt ázsiai telekommunikációs céggel, köztük a China Telecommal közös beruházásban.

Kulcsszavak: adatátvitel kábel Google
2014. augusztus 15. 10:31

Telemedicina: életmentés a Telenor segítségével

A mobiltechnológia fejlődésének köszönhetően elképesztő mértékben megváltozhat a jövőben az egészségügyi ellátás gyakorlata. Az Uzsoki Utcai Kórház januártól októberig tartó kísérleti projektje is az információtechnológiai fejlődésnek köszönhetően valósul meg, amelyben a telemedicinás eszközökkel mért eredmények továbbítását Telenor SIM kártyák biztosítják.

2014. április 12. 10:00

AC750 útválasztóból és AC450 adapterből álló csomag az ASUS-tól

Az ASUS bejelentette az „RT-AC52U with USB-AC50” elnevezésű terméket, amely egy kétsávos AC750-es útválasztóból és egy AC450 vezeték nélküli adapterből álló csomag, és elérhető áron kínál azonnali átállást a legfrissebb 802.11ac Wi-Fi technológiára – akár 733 Mbit/s adatátviteli sebesség eléréséhez. Így az eszköz akár 150%-kal is bővíti a vezeték nélküli elérési területet. 

2014. február 3. 17:39

Új telematikai megoldásokkal nyit az autóipar felé a Huawei

Adatátviteli és vezérlési eszközökkel és alkalmazásokkal nyit a járműipar felé a Huawei.  A cég a barcelonai Mobile World Congress (MWC) szakmai seregszemlén mutatta be harmadik és negyedik (LTE) generációs mobil távközlési technológiát alkalmazó kommunikációs moduljait, amelyek megbízható vezeték nélküli adatátvitelt képesek nyújtani járművekben időjárási körülményektől, terepviszonyoktól és az energiaellátástól független módon.

2013. február 28. 08:52

Cisco: A mobil adatforgalom 2012 és 2017 között 13-szorosára nő

A Cisco® Visual Networking Index (VNI) globális mobil-adatforgalomra vonatkozó 2012–2017-es előrejelzése szerint a világ mobil-adatforgalma a következő öt évben 13-szorosára nő, és 2017-re eléri az évi 134 exabájtot. Ez a 2000-es évben generált teljes IP-forgalom (vezetékes és mobil) 134-szeresének felel meg. A Cisco előrejelzése szerint a 2012-2017 közötti időszakban a globális mobil adatforgalom növekedési üteme háromszorosa lesz a globális vezetékes adatforgalom növekedésének.

2013. február 10. 08:00

100 gigabites adat-összeköttetés Genf és Budapest között

Szupergyors átvitel a szupergyors részecskékhez: a Deutsche Telekom International Carrier Sales & Solutions (ICSS) szervezetét, amely a Deutsche Telekom nemzetközi üzletágának a része, és amely együttműködik a T-Systems svájci egységével, jelölték ki arra, hogy nagysebességű adat-összeköttetést biztosítson a CERN (Európai Nukleáris Kutatási Szervezet) genfi adatközpontja és az újonnan alapított, kihelyezett adatközpont között, amelyet a magyar fővárosban, Budapesten működtet a Wigner Fizikai Kutatóközpont. Az Ethernet összeköttetés másodpercenként akár 100 gigabites adat-átviteli sebesség támogatására képes.

2012. november 22. 11:06

A GTS építi ki a Lengyel Légimentők adatátviteli hálózatát

A GTS Central Europe, Közép- és Kelet-Európa vezető infrastruktúra alapú integrált távközlési és adatközpont szolgáltató vállalatának tagjaként a GTS Poland építi ki a Lengyel Légimentők IP VPN hálózatát, illetve biztosít internet-hozzáférést a szervezet számára. A Lengyelország-szerte azonnali orvosi segítséget nyújtó intézmény tenderen választott partnert a közel 480 000 euró értékű szerződés teljesítésére.

2012. szeptember 3. 08:59

GTS Hungary augusztustól 26 GHz-es frekvenciasávon

A GTS Hungary, Magyarország vezető alternatív távközlési és adatközpont-szolgáltatója a műszaki kivitelezések befejezése után augusztustól indítja el szolgáltatásainak értékesítését a 26 GHz frekvenciasávon. Az NMHH által kiírt pályázaton elnyert frekvenciatartományokban a GTS kis hatótávolságú, garantált sávszélességű adatátviteli hálózatok létrehozását tudja biztosítani vállalati ügyfelei részére.

2012. augusztus 13. 10:00

Magyarországon épül Európa legnagyobb adatátviteli informatikai központja

A kezdetben másodpercenként 100, majd később 400 gigabit sávszélességű hálózati összeköttetést nyújtó központnak 2013. január 1-én már működnie kell. A hálózat és a központ például 4 millió könyv tartalmát 25 perc alatt képes továbbítani, és már az induló 100 gigabites sávszélesség is nagyobb, mint amennyi jelenleg a magyar internetforgalom lebonyolításához szükséges.

2012. május 5. 09:08

Új 2,5” SATA-III SSD meghajtók a Verbatim-tól

A Verbatim 2,5’’ SATA-III SSD kétszer gyorsabb, mint a SATA-II, így a szélessáv minden előnyét élvezhetjük. Az új meghajtó kivételes adatátvitelre, akár 550MB/sec olvasási és 510MB/sec írási sebességre képes, valamint gyorsabb rendszerbetöltést és gyorsabb rendszer-reakcióidőt biztosít.

2012. február 27. 17:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

A történelem során 2021-ben először haladja meg a 4 ezer milliárd dollárt a nagyvállalatok IT működésre és fejlesztésre fordított kiadása. Négy olyan ország van csupán, ahol a nominális nemzeti össztermék meghaladja ezt az összeget: az USA, Kína, Japán és Németország.

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

Az utóbbi hónapokban egy sor kiváló gyár mutatta be tevékenységét és fejlesztéseit, hogy összemérjék eredményeiket egymással. A sokszínű mezőnyben a zsűrinek, a korábbi évekhez hasonlóan, nehéz dolga volt, az összetett díjasok kiválasztásában.

2021. május 31. 09:54