Új telematikai megoldásokkal nyit az autóipar felé a Huawei

forrás: Prím Online, 2013. február 28. 08:52

Adatátviteli és vezérlési eszközökkel és alkalmazásokkal nyit a járműipar felé a Huawei.  A cég a barcelonai Mobile World Congress (MWC) szakmai seregszemlén mutatta be harmadik és negyedik (LTE) generációs mobil távközlési technológiát alkalmazó kommunikációs moduljait, amelyek megbízható vezeték nélküli adatátvitelt képesek nyújtani járművekben időjárási körülményektől, terepviszonyoktól és az energiaellátástól független módon.

A Huawei járművekbe szerelhető wifi hotspot modulja nagysebességű internetkapcsolatot és audiovizuális élményt biztosít a jármű utasai számára. A fedélzeti diagnosztikai modul pedig például flottaüzemeltető vállalatok vagy biztosító társaságok számára tud hozzáférést biztosítani olyan információkhoz, mint a jármű műszaki állapota, helyzete, tulajdonosának vezetési szokásai. Az adatátviteli kapcsolat a jármű egyes funkcióinak távvezérlését is lehetővé teszi.
 

"A Huawei is belép az intelligens közlekedés korszakába új termékeivel, amelyek integrálják a vezeték nélküli kommunikációt a járművek elektronikai rendszerével. Telematikai megoldásainkat úgy alakítottuk ki, hogy elérhetővé tegyék az autók és egyéb közlekedési eszközök számára a folyamatos adatkapcsolatot, így a felhasználók teljes mértékben élvezhetik az ICT szolgáltatások által nyújtott előnyöket" - mondta Kevin Liu, a Huawei fogyasztói üzletág mobil szélessávú divíziójának alelnöke.

A MU609T és a ME909T készülékek a Huawei első, járművek számára készült 3G és LTE kommunikációs moduljai. Mindkét eszköz pin-to-pin kompatibilis, és megfelel az autóiparban elvárt követelményeknek a működési környezet hőmérséklete és az energiafogyasztás tekintetében is. Az MU609T akár 14,4 Mbit/s adatátviteli sebességet támogat a HSPA+ hálózatban, az ME909T pedig 100 Mbit/s sebességet LTE hálózatban. Mindkét modulban megtalálható az előre telepített GPS és eCall funkció, a távoli szoftverfrissítési lehetőség (firmware over the air - FOTA) pedig lehetővé teszi a későbbiekben új technológiák integrálását a már meglévő modulokba. Az MU609T és ME909T előnyeit a világ vezető autógyártói is felismerték, így ezek a készülékek már megjelennek a hamarosan forgalomba kerülő járműmodellek kommunikációs rendszerében.

A DA6810 3G WiFi Box gyakorlatilag bárhol képes nagysebességű internetkapcsolatot biztosítani vezeték nélküli hotspotok létrehozása révén. Az ilyen eszközzel felszerelt járművek interaktívvá válnak, és nagysebességű internetet, valamint audiovizuális szórakoztatási élményt nyújtanak vezetőik számára.

A DA3100 egy fedélzeti diagnosztikai (on-board diagnistics - OBD) adatküldő rendszer, amely a biztosítótársaságok és flottaüzemeltető vállalatok számára hozzáférést biztosít olyan információkhoz, mint például a jármű fizikai állapota, helyzete és tulajdonosának vezetési szokásai. Ez a beépített rendszer 3G hálózaton keresztül valós idejű adatokat küld a harmadik fél által üzemeltetett telematikai szolgáltató-platformokra, valamint lehetővé teszi a fényszórók és az ablakok távoli vezérlését okostelefon-alkalmazásokon keresztül. A készülék egyszerűen telepíthető, földrajzi régiótól és járműtípustól független, az installálást követően pedig azonnal aktiválható.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09