Kibertér Konferencia - Erőmérő műszer, fordítóalkalmazás, hatékonyságnövelő projekt a három nyertes innováció

MTI Sajtóadatbank, 2012. október 5. 08:28

Az Optoforce, az EasyLing és a JobCTRL nyerte meg a Kibertér Konferencia keretében megrendezett innovációs kiállítás versenyét - közölte a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK).

Az MMK közleményében ismertette: a kiállítással egybekötött versenyen 23 magyar fejlesztőcsapat mutatkozhatott be. Az év egyik legkiemelkedőbb hazai IT-fókuszú eseményén többek között a Microsoft, a Cisco, a Google vezetői ismerkedhettek meg a legígéretesebb hazai fejlesztésekkel.


A zsűri fődíját a háromdimenziós nyomásmérő eszközt kifejlesztő Optoforce csapata nyerte el. Az eszköz bármilyen erő mértékét és irányát képes meghatározni, felhasználási lehetőségei sokszínűek, ide tartozik például a gyártási technológiák során használt robotika, vagy az orvosi rehabilitáció.


A leginnovatívabb megoldásnak járó elismerést az EasyLing fejlesztése érdemelte ki. A magyar projekt lényege, hogy a különböző nyelvű honlapok szöveges tartalmait eredeti környezetükben fordítja le, egyetlen kattintásra.


A legjobb prezentációnak járó díjat a JobCTRL csapata nyerte el. A tesztfázis után járó, de még piaci bevezetés előtt álló innováció lényege, hogy optimalizálja a számítógépes munkát végző dolgozók hatékonyságát. A prezentációt tartó Györgypál László elmondta, hogy a JobCTRL segítségével átlagosan 10 százalékkal növelhető a produktivitás.


A kiállítók által bemutatott projektek közül egy szakpolitikusokból, sikeres cégvezetőkből és befektetőkből álló 7 tagú zsűri választotta ki az üzleti és technológiai szempontból legígéretesebbet, valamint a közönség is megszavazhatta a legjobb előadást és fejlesztést.


A három győztes projektnek járó díjat Sztáray Péter miniszteri biztos, a Külügyminisztérium biztonságpolitikai ügyekért felelős helyettes államtitkára, Fekete Gábor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium e-közigazgatásért felelős helyettes államtitkára, valamint Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese adta át.


A 2012 október 4-én és 5-én megrendezett Kibertér Konferencia az év egyik kiemelt szakmai és diplomáciai eseménye, amelyen mintegy 600 nemzetközi kormányzati, vállalati, tudományos és civil szervezet képviselője vesz részt. A rendezvény házigazdája Martonyi János külügyminiszter. A konferencia keretében megrendezett innovációs kiállítás kiállítást a Mobilitás és Multimédia Klaszter a Külügyminisztérium felkérésére rendezte meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36