Egyszerűbb, letisztultabb számítástechnikát ígér az IBM

A PureSystems bevezetése új irányokat nyit a jövő informatikájában

forrás Prim Online, 2012. április 13. 12:01

Az IBM tegnap bemutatta PureSystems névre keresztelt integrált rendszercsaládját. A vállalat szerint a technológia alapvetően átformálja az informatikáról alkotott elképzeléseinket, és új szakaszt nyithat az egyszerűséget, letisztultságot szem előtt tartó megoldások fejlesztésében. Ez az első termékcsalád, amely beépített szakértelmet tartalmaz, megteremtve a szakértelemmel integrált rendszerek új kategóriáját.

A PureSystems 2 milliárd dollár értékű K+F beruházás eredménye, melyben az elmúlt négy év felvásárlásaiból származó új technológiák is látványosan hasznosultak. A példa nélküli fejlesztés egyszerre integrál minden rendelkezésre álló IT elemet, fizikait és virtuálisat egyaránt. A rendszercsalád új alternatívát kínál napjaink vállalati számítástechnikai modelljével szemben, amely csak komoly erőforrásokkal képes ellátni a gyakran számos, jelentősen eltérő rendszer konfigurálását és karbantartását.
„Az új termékkategória kifejlesztését egyértelműen az alkalmazásközpontúság és az egyszerű használhatóság vezérelte” – mondta Szűcs József, a PureSystems rendszerek regionális kereskedelmi vezetője.

A vállalatok IT költségvetésük 70%-át, néha ennél is többet költenek egyszerű üzemeltetésre és karbantartásra, így az innovációra kevés szabad forrásuk marad. Az IBM közelmúltban készített tanulmánya szerint a vállalati IT-projektek kétharmada túllépi a költségvetési keretet és a kitűzött határidőket; öt informatikai osztály közül pedig csak egy engedheti meg magának, hogy büdzséje legnagyobb részét innovációra fordítsa.

 


 
A PureSystems termékcsalád három jelentős újítással ad választ a fenti problémákra. Segítségével a vállalatok a radikálisan csökkenthetik az információtechnológia kezeléséhez kapcsolódó költségeket és a számos erőforrást lekötő komplexitást.

·    „Scale-In” rendszertervezés: A PureSystems termékcsaláddal az IBM új koncepciót valósít meg a rendszertervezésben: a megoldás a kiszolgálókat, a tárolást és a hálózatokat egyetlen, nagymértékben automatizált, egyszerűen kezelhető gépben integrálja. A „Scale-In” rendszertervezés nagyobb „sűrűséget” biztosít: a PureSystems rendszerek kétszer annyi alkalmazás kezelésére képesek, mint a mai technológiák, tehát az adatközpontok adott területegységére kétszer akkora számítási kapacitás jut.

·    Szakértői minták: Egyedülállóan újszerű szoftverével az IBM most először integrálja a legmagasabb szintű műszaki és iparági szakértelmet; a rendszerek így automatikusan képesek elvégezni az olyan alapvető és időigényes feladatokat, mint a konfigurálás, a frissítés és az alkalmazáskövetelmények kezelése.

·    Integráció a számítási felhőbe: A PureSystems termékcsalád összes tagja gyárilag képes a felhőalapú számítástechnika kezelésére: a vállalatok azonnal
létrehozhatják privát, önkiszolgáló felhőjüket, amely automatikusan skálázható mindkét irányban.
 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikusnak ítélték idén a Neumann Professzori címet

Ismét magyar Nobel-díjas kapta a BME és a Neumann Társaság által alapított Neumann Professzori címet: Krausz Ferenc fizikus az ultragyors lézertudomány területén elért tudományos teljesítményéért részesült a kitüntetésben. A fizikus által megalapozott tudomány a mikrochipgyártástól kezdve a daganatos betegségek diagnosztizálásáig számos területen hozott forradalmi változást. A kitüntetésre május 11-én került sor a Műegyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén, ahol a díjat a BME rektora és a Neumann Társaság elnöke adta át.

2024. május 14. 09:53

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36