Költséghatékony a kisvállalati számítástechnika Fujitsu szerverekkel

forrás: Prím Online, 2011. szeptember 19. 11:28

A Fujitsu bemutatta új PRIMERGY szervereit (PRIMERGY TX100 S3 Standard és PRIMERGY TX100 S3 Core Edition), amelyek révén sokoldalú belépő szintű megoldás birtokába jutnak a kisvállalatok. Mindkét modell maximális üzleti hatékonyságot nyújt a speciális rendszerfunkcionalitás, a nagy teljesítmény és a folyamatosan egyszerű felügyelet kombinációjának köszönhetően.

Az Intel új Intel® Xeon® E3 processzorcsaládjával dolgozó Standard és Core Edition rendszerek komplett csomagot nyújtanak a kisvállalatoknak.

 

A PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition rendszer azoknak a KKV-knak készült, amelyek a fájlkezelés, a nyomtatás, a webes működés és az irodai alkalmazások támogatására keresnek szervert. A megnövelt processzorteljesítményű, bővíthető memóriával ellátott Standard Edition egyszerűen kezelhető, új mércét állítva a belépő szintű IT-rendszerek rendelkezésre állása terén. Támogatja a 7x24 órás üzleti működést, és opcionális tartalékakku-egységgel akadályozza meg a véletlen rendszerkiesést és védi még magasabb szinten az adatokat.

 

A „headless” technológiát támogató PRIMERGY TX100 S3 Core Edition toronyszerver kifejezetten olyan kisvállalatoknak készült, amelyek nem akarnak a bonyolult IT-adminisztrációval bajlódni. A headless megoldás lényege, hogy a Core Edition a standard Remote Desktop technológia segítségével – saját monitor, billentyűzet vagy egér nélkül –, a hálózat bármely PC-jéről egyszerűen és zökkenőmentesen adminisztrálható. Így a szerver kevesebb helyet foglal és üzemeltetési költsége is alacsonyabb. A TX100 S3 Core Edition használatát egyszerűsíti a könnyen elsajátítható, logikus adminisztráció, amely nem igényel műszaki hozzáértést. A Fujitsu innovatív „Just power-up ‘n’ run” technológiája számottevően csökkenti a felügyelet komplexitását, idő- és költségigényét az új szervertulajdonosodok számára, mivel a szerver már előtelepítve tartalmazza a Microsoft Windows® 2008 R2 Foundation operációs rendszert. A rugalmasabb működés érdekében a Fujitsu önjavító szoftvert is telepített a rendszerre, így a PRIMERGY TX100 S3 Core Edition automatikusan észleli és javítja a rendszerbetöltési ciklusban fellépő hibákat.

 

Mindkét PRIMERGY TX100 S3 modell külön képességekkel csökkenti az üzemeltetési költséget, a kibocsátott zajt, illetve növeli a hatékonyságot. Áramfogyasztásuk jóval alacsonyabb a versenytárs rendszerekénél. Energiahatékonyságuk üzem közben 94%. A Fujitsu 0 wattos funkcionalitásának köszönhetően egyáltalán nem fogyasztanak áramot kikapcsolt állapotban, ám ekkor is lehetővé teszik az adminisztrátor számára a karbantartási feladatok elvégzését. Mindkét modell halogénmentes nyomtatott áramköri lapkákkal csökkenti a környezetterhelést és minimális zajt termel.

 

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions termékfejlesztési csoportjának alelnöke elmondta: „A PRIMERGY TX100 család bevezetése óta rendkívül népszerű a kisvállalatok körében, mivel testre szabott IT-támogatást biztosít a költséghatékony működéshez. Az új, nagyobb teljesítményű Intel Xeon processzorok bővítik a funkcionalitást, így a PRIMERGY TX szervereket választó kisvállalkozások több feladatot végezhetnek el kevesebb erőforrással.”

 

A Fujitsu PRIMERGY TX100 S3 és TX100 S3 Core Edition a világon mindenütt kapható. A szerverek pontos ára és elérhetősége régiótól és konfigurációtól függ. Hazánkban 2011. október végétől jelenhetnek meg az első ilyen modellek.

 

Műszaki adatok:

 

  • PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition
    • Intel® Xeon® E3-1200 (négymagos), Pentium® Celeron® vagy Core i3® processzorok
    • Max. 32 GB RAM
    • 2 db 1 Gb-es alaplapi LAN
    • Alaplapi LSI RAID 0/1, opcionális SATA RAID 5/6 tartalék-akkumulátorral
    • Max. 4 HDD
    • iSCSI bootolás támogatása

 

  • PRIMERGY TX100 S3 Core Edition
    • Intel® Xeon® E3-1200 (négymagos), Pentium® Celeron® vagy Core i3® processzorok
    • Max. 8 GB RAM
    • 2 db 1 Gb-es alaplapi LAN
    • Alaplapi LSI RAID 0/1
    • Max. 4 HDD
    • Előtelepített Windows Server Foundation 2008 R2
    • Könnyen kezelhető Headless Recovery Manager
Kulcsszavak: Fujitsu szerver

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55