A Fujitsu új felügyeleti szoftverekkel fokozza az adatközpont

forrás Prim Online, 2012. február 9. 11:55

A PRIMERGY ServerView Suite nagyszabású frissítésével a Fujitsu teljes körűen támogatja a VMware vSphere 5 felhőinfrastruktúra-platformot. A vállalat adatközponti eszközök virtualizálása iránti elkötelezettségével összhangban, a PRIMERGY ServerView kibővített támogatást nyújt a Common Information Model (CIM) szabványhoz.

Hogy az IT-rendszerek valóban mindig készen álljanak az üzleti működés támogatására, fokozzák a produktivitást és csökkentsék a leállások gyakoriságát, a Fujitsu PRIMERGY ServerView szoftvercsomag legújabb változata egyszerűen, gyorsan és költséghatékonyan valósítja meg a fizikai és virtuális IT-infrastruktúrák központi felügyeletét.

A DMTF (Distributed Management Task Force) akciócsoport által kidolgozott CIM olyan nyílt szabvány, amellyel az IT-architektúra összes eleme – gyártótól és szolgáltatótól függetlenül – egységesen és eredményesen felügyelhető. A Fujitsu a DMTF tagja, és 2010 novemberétől támogatja a ServerView szoftvereknél a CIM-szabványt.

A kibővített CIM-támogatásnak köszönhetően a PRIMERGY ServerView ügyfelek felügyelhetik a CIM-alapú környezetben (pl. VMware vSphere 5) működő virtualizált szerverek egyes feladatait. A Fujitsu ServerView Operations Manager 5.30 új funkciói közül a kibővített rendszerfigyelés, esemény- és riasztáskezelés, fogyasztásszabályozás és RAID-felügyelet érdemel említést.

A szerverektől a tárolókon át a hálózatig, minden elemre kiterjedő virtualizáció, valamint a virtualizációs szoftverek és a működésfelügyeleti eszközök alkalmazása iránti elkötelezettsége jegyében a Fujitsu régóta a VMware stratégiai partnere. A két vállalat partnerkapcsolata garantálja a technológiai eszközök folytonosságát, a hatékony erőforrás-gazdálkodást és csökkenti az IT komplexitását.

A PRIMERGY ServerView Suite szoftverek világszerte minden új PRIMERGY szerver csomagjában megtalálhatók. A ServerView Operations Manager 5.30-as verziója ezenkívül ingyen letölthető a http://ts.fujitsu.com/support/downloads.html címről – telepítése kevesebb mint fél órát vesz igénybe.
A VMware szoftvereinek ingyenes próbaváltozatai a http://downloads.vmware.com/ címen érhetők el.

Kulcsszavak: adatközpont Fujitsu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36