Támogatói program: számítógépre pályázhatnak rászoruló fiatalok

MTI Sajtóadatbank, 2011. február 24. 09:04

Jól tanuló, rászoruló fiatalok pályázhatnak július 13-ig komplett számítógépre a  MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány közös adományozói programjában.

A támogatói programra olyan 12-16 év közötti diákok jelentkezhetnek, akiknek 3 vagy több kiskorú testvérük van, tanulmányi átlaguk eléri a 4,5-et, otthonukban nincs számítógép, és az egy főre jutó jövedelmük a létminimum alatt van - közölte a pályázat kiírója szerdán az MTI-vel.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pontos személyes adatokat - a gyermekek és a szülő nevét, gondviselő címét, telefonját, pontos elérhetőségét -, az osztályfőnök ajánlását és az iskola által hivatalosan lepecsételt másolatot a bizonyítványról. Ezen kívül a szülőnek nyilatkoznia kell a hátrányos helyzetről és arról, hogy a családban nincsen számítógép. A 2011-es Számítógép Álom programban idén a félévi, vagy az évvégi bizonyítvánnyal is pályázhatnak az érdeklődők.

A támogatásban részesített fiatal gondviselőjének vállalnia kell, hogy a komplett számítógépet az alapítvány székhelyén kipróbált állapotban veszi át. Az adományozott gépeket a támogatottak harmadik fél számára nem adhatják tovább. Visszaélés észlelése esetén az alapítvány a támogatottal szemben eljárást kezdeményez.

A pályázatot a "Számítógép Álom 2011" MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 6701 Szeged, PF: 929. címre kell küldeni, a jelentkezési lap postára adásának utolsó dátuma július 13. További részletes információkat az érdeklődők a www.matrix.zug.hu és a www.palyazat.zug.hu oldalakon olvashatnak.

Az alapítvány a programban támogatóként részt venni szándékozó cégek, magánszemélyek jelentkezését is várja a matrix@zug.hu e-mail címen.

Kulcsszavak: pályázat adomány

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38