Egymásra lépni tilos!

Kiss Ádám Zoltán, 2010. július 1. 10:15

A Budapest Esély többek között fotó és kisfilm kategóriában indít pályázatot az esélyegyenlőségért, a diszkrimináció ellen. A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el, a nevezés teljesen ingyenes.

A pályázat kiírója, a Budapest Esély Nonprofit Kft. összefogja a hátrányos helyzetű emberek életminőségének javítása érdekében végezhető tevékenységeket, a hátrányos helyzetűek, illetve a kisebbségek fogalmát azonban sokkal tágabban értelmezi, mint általában szokták: kisebbségnek tekint tulajdonképpen mindenkit, akinek az élethelyzete az átlagostól eltér. Így foglalkozik nemcsak a hajléktalanokkal, a mozgássérültekkel vagy értelmi fogyatékosokkal vagy cigányokkal, hanem a gyermekes családokkal, nőkkel, idősekkel, stb. is. Az Egymásra lépni tilos! program során a Budapest Esély célja, hogy 2010-től kezdődően egy hosszútávon fenntartható lakossági kampány szervezésével felhívja a főváros minden lakójának figyelmét arra, hogy járjon nyitott szemmel, vegye észre, hogy milyen hátrányok érik a kisebbségi csoportokat, tegyen a diszkrimináció ellen, és lehetőség szerint ő maga se diszkrimináljon senkit.

Ennek megfelelően olyan pályaműveket várnak, amelyek felhívják a figyelmet a toleráns magatartás előnyeire, mutassák be, hogy Budapest egy élhető és toleráns város, vagy épp mutassanak rá arra, min kellene változtatni, hogy még inkább az legyen. A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet. A kisfilmek készülhetnek bármely, mozgókép rögzítésére alkalmas eszközzel. A beadott kisfilm hossza minimum 15 sec. és maximum 3 perc. Valamennyi kategória első helyezettje 40.000 Ft-os pénzjutalomban részesül, a tervek között szerepel a pályaművek kiállítás formájában történő bemutatása a nagyközönség számára.

Pályázati kategóriák:

Pályázni a következő kategóriákban lehet:
·    fotó,
·    kisfilm,
·    rap-szöveg,
·    plakát grafikai terve, illetve
·    grafiti terv.

A jelentkezési lap letölthető a http://www.pestesely.hu oldalról.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59