Háromdimenziós újdonságokkal versenyeznek a játékkonzolgyártók

MTI Sajtóadatbank, 2010. június 17. 10:55

Háromdimenziós újdonságokkal versenyeznek a Los Angeles-i E3 videojáték-vásáron kiállító játékkonzolgyártók.

A csaknem 250 kiállítót vonzó, június 15-17 között látogatható szakvásár a legrangosabb fóruma a 60 milliárd dollár (mintegy 14 billió forint) értékű iparágnak.

Az előkelő eseményhez igazítva a Microsoft Kinect névre keresztelve mutatta be a Natal munkacímen fejlesztett új Xbox 360 játékkonzolt, amely mozdulat- és érzelemfelismerő hardverrel egészült ki.

A japán Nintendo a játékokon kívül térhatású filmek lejátszására is alkalmas képernyővel szerelt konzolt mutatott be. Az új DS speciális szemüveg nélkül adja vissza a 3D-hatást. Ezen kívül sztereokamerát is tartalmaz, így a felhasználók akár saját maguk is készíthetnek háromdimenziós képeket.

A Sony a tervezett PlayStation 3 és a hordozható PSP új generációjának bemutatása mellett Move néven rukkolt elő egy pálcához hasonló vezérlővel, amely a tenisztől kezdve a golfig minden, ütővel játszható játék szimulálására képes.

Elemzők szerint a Microsoft újdonsága kapta a legnagyobb elismerést, miközben a Nintendo 3D-s lejátszási képessége tovább erősítheti a japán gyártó hordozható konzolok terén elért pozícióját.

A játékipar bevételei a két éve tartó gyengélkedés mellett idén áprilisig több mint 10 százalékkal, csaknem 4,7 milliárd dollárral (1 billió forinttal) estek vissza - derül ki az NPD Group piackutató statisztikáiból.

Az új technológiáktól viszont azt várják, hogy a fogyasztók a játékokra is többet költenek. A PricewaterhouseCoopers becslései szerint a teljes játékipar - a hardvereket leszámítva - 6,6 százalékos növekedés elé néz, azaz a 2009-es 15,1 milliárdról 2014-re 20,7 milliárd dollár bevétellel lehet majd számolni.

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14