Együtt a Queen és a Logitech - világelső megjelenés a zeneiparban

Kovács Attila, 2009. szeptember 30. 10:13

A Queen elsőként kötött együttműködési megállapodást a Logitech vállalattal, hogy Absolute Greatest albumukat kizárólagosan a cég új Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi zenelejátszóján mutatják be. Mától kezdve a Logitech Squeezebox Radio tulajdonosok meghallgathatják az új albumot, mielőtt az november 16-án a boltokba kerülne. A Squeezebox felhasználók a zeneszámok meghallgatása mellett egyedi Queen fényképeket is megnézhetnek, és meghallgathatják a zenekar tagjai által rögzített kommentárokat minden egyes dalhoz.

A legendás rockbanda, a Queen ma bejelentette, hogy legújabb - Absolute Greatest című - albumuk megjelenésével ismét zenetörténelmet írnak. Az EMI Music csoporthoz tartozó Parlophone Records kiadó gondozásában megjelenő album a zenekar eddigi legnépszerűbb, legemlékezetesebb és szinte már ikonikus dalaiból áll össze.

Az Absolute Greatest című album megjelenése a Logitech Squeezebox Radio rendszeren egy újabb „első rekord” a zeneiparban, ami a Queen együttes nevéhez fűződik. „Bohemian Rhapsody” (1975) című dalukat eleinte túl hosszúnak ítélték a sikeres rádiós sugárzáshoz, de ma már minden idők egyik legsikeresebb kislemezeként emlékszünk rá. A hozzá tartozó videoklip volt az első igazi promóciós videóanyag. 1981-ben a Queen volt az első zenekar, amelyik koncertturnét rendezhetett Dél-Amerikában. Ugyanez év márciusában 131 000 ember előtt koncerteztek Sao Paolóban, ami máig a legnagyobb közönségnek számít, mely előtt zenekar valaha játszott. A másnap esti koncertre további 120 000 embert sikerült odavonzaniuk.

A Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi lejátszó egyfajta bűvös zenegép igazi zenerajongóknak. A hónap elején megjelent termék azonnali hozzáférést biztosít egy korlátlan zenei választékhoz – legyen az akár saját gyűjteményünk, internetes rádióállomások vagy az egyre szaporodó előfizetéses rendszerek valamelyike, mint például a Last.fm, a Napster vagy a Pandor. Ez azt jelenti, hogy a Logitech Squeezebox Radio tulajdonosai egyetlen gombnyomásra több ezer zeneszámot varázsolhatnak otthonukba kiváló minőségben a világ bármely részéről. A Squeezebox Radio színes képernyőjén elérhető a Facebook és a Flickr, beépített hangszóróinak köszönhetően pedig kiválóan szól a készülék.

Az album november 16-ai megjelenése előtt hét héttel azok a Queen-rajongók, akiknek van Logitech Squeezebox Radio lejátszójuk, kizárólagos hozzáférést kapnak az Absolute Greatest album teljes anyagához, a dalszövegekhez és egy olyan Queen fotósorozathoz, ami most először kerül a nyilvánosság elé. Meghallgathatják azokat az audiokommentárokat is, amikben Brian May és Roger Taylor mesélnek minden egyes ismert dal elkészülésének körülményeiről és háttértörténetéről. Mindehhez elég kiválasztaniuk a Squeezebox Radio új Apps menüjéből a Queen alkalmazást. Részletek a Queen exkluzív hangkommentárjaiból és fotóiból, valamint további információk:
www.logitech.com/queen és a www.queenonline.com/logitech.

Kulcsszavak: Logitech

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36