Logitech Harmony 1100: házimozi-vezérlés egyszerűen

forrás Prim Online, 2009. január 7. 13:05

Többé semmi szükség bonyolult listákat írni vagy hosszasan magyarázni a házimozi rendszer kezelésével kapcsolatban. A Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, röviden CES) a Logitech bemutatta a Logitech Harmony 1100 univerzális távirányítót, ami 3,5 colos színes, személyre szabható kijelzőjével könnyedén megszelídíti a legbonyolultabb házimozi rendszereket is. A Logitech legújabb távvezérlőjének érintőlapos képernyőjén oda tehetjük az egyes parancsokat, ahová tetszik. A Harmony 1100 elnyerte a 2009-es CES „Forma- és műszaki-tervezés: Legjobb innováció” díját az „otthoni szórakoztató elektronikai kiegészítők” kategóriában. Idén már második éve, hogy egy Logitech Harmony távirányító kapja ezt a kitüntetést.

A tenyérnyi méretű Harmony 1100 az ember egyetlen érintésére elbánik a házimozi rendszer minden egyes elemével. Teljesen újraírt szoftverével és QVGA felbontású, 3,5 colos érintőlapos kijelzőjével a Harmony távirányító kiváló alapot biztosít az egész rendszer kezeléséhez. Az új Harmony szoftverben összegyűjthetjük a leggyakrabban használt parancsainkat, és tetszés szerint elhelyezhetjük őket a képernyőn. Ha például a filmnézés a kedvenc tevékenységünk, és sokat használjuk közben a lejátszás és szünet gombokat, akkor kérhetjük, hogy ezek a film kiválasztásakor azonnal jelenjenek meg a Harmony 1100 kijelzőjén.

Az ízlés szerint alakítható képernyő mellett a Harmony 1100 még néhány további apróssággal is igyekszik megkönnyíteni nekünk a használatát. Ilyenek például az érintőképernyő szélein elhelyezett, kitapintható pontok, amik segítenek vakon is megtalálni a keresett parancsot. A polírozott fekete alumínium felsőrésznek és a puha alsó résznek köszönhetően a távvezérlő egyszerre elegáns megjelenésű és kényelmes fogású. A Harmony 1100 akkumulátora újratölthető, így soha nem kell benne elemet cserélnünk.

Rádiós adatátvitelével a Harmony 1100 segít rendet tartani a lakásban: a külön megvásárolható Harmony RF Extender és a Harmony 1100 együttesen akár a bezárt szekrényajtó mögötti készülékeket is irányítani tudják, sőt, még a másik szobában lévőket is (legfeljebb 30 méteres távolságig).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50