Három új Sony Ericsson mobil

Milkovits Gábor, 2009. május 30. 11:12

A Sony Ericsson három új mobiltelefont mutatott be, köztük egy olyan újszerű modellt is, amely összekapcsolható és szinkronizálható a Sony Playstation 3 játékkonzoljával.

Az Aino elnevezésű mobilról ugyanis böngészhetők a PS3-on tárolt multimédiás tartalmak, akár az interneten keresztül is, valahogy úgy, ahogyan egy ideje a PSP hordozható játékgéppel. A PS3 játékokat vagy a nagyfelbontású videókat ugyanakkor egyelőre nem lehet kezelni a telefonról. A készülék összecsukott állapotában a 3”, 240 x 432 képpontos, 16 millió színárnyalatú érintőképernyőről vezérelhető, míg szétcsúsztatva megjelennek a kezelőgombok is. Az Aino emellett 8 megapixeles kamerával, 8 GB-os tartozék microSD kártyával, sztereó Bluetooth-al és WiFi-vel is rendelkezik. Az ára ennek ellenére talán mégsem lesz csillagászati, mivel a 3G modul például kimaradt belőle.

A másik SE újdonság, a Mobile World Congress-en még Idou néven bemutatott, szórakozásközpontú Satio, amelynek fő erőssége a 12 megapixeles kamera és a hozzá tartozó xenon vaku – ez a párosítás mindeddig páratlan Európában. További érdekesség, hogy ez lesz az első olyan mobil, amelyen az immár nyílt forráskódú, új Symbian operációs rendszer fut majd. A hálózati kapcsolatok tárháza szinte kimeríthetetlen: a HSDPA és HSUPA 3G mellett megtalálható rajta a sztereó Bluetooth, illetve a GPS és WiFi modul is. A kijelző pedig egy 3,5”, 640 x 360 képpontos érintőképernyő.



A harmadik most bemutatott modell a Sony Ericsson Yari, amelynek 5 megapixeles kamerája autofókuszos, emellett pedig mozgásérzékelőként is funkcionál úgy, hogy a látóterében végzett kézmozdulatokkal irányíthatók a játékok. A termékhez 1 GB-os microSD kártya jár tartozékként, emellett pedig szintén van benne HSDPA, GPS, WiFi és sztereó Bluetooth. További kiegészítő a Walkman 4 zenelejátszó szoftver, amely különböző témák segítségével sokoldalúan testre szabható.

A Sony Ericsson ősszel tervezi piacra dobni a most bemutatott készülékeket. Egyes vélemények szerint a PS3-mal együttműködő Aino biztos jele annak, hogy a Sony nagyobb ellenőrzésre törekszik az Ericsson-nal fele-fele arányban birtokolt mobilcég felett. A német Manager Magazin márciusban arról cikkezett, hogy értesüléseik alapján az Ericsson szívesen eladná 50 százalékos részesedését a Sony-nak a közös mobiltelefon-gyártó cégből, a japán partnert pedig állítólag érdekli az üzleti lehetőség.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38