További húsz támogatóját veszítheti el a HD DVD-tábor

Genda Csongor Zoltán, 2008. január 9. 19:09

Az elmúlt napok igen csak bővelkedtek eseményekben az ez idáig befagyottnak hitt kéklézeres formátumfronton, hiszen a Warner után most a Paramount is azt fontolgatja, hogy Blu-rayre váltson. Ez azonban csak a kezdet, ugyanis más komoly támogatóit is elveszítheti a HD DVD-tábor.

A The Times című brit napilap hírül adta, hogy további 20 cég támogatását veszítheti el a HD DVD szabvány mögött álló érdekcsoport. A Warner Bross úgy döntött, hogy Blu-rayre vált, és elképzelhető, hogy a Paramount is erre a lépésre szánja el magát, ugyanis a haldokló formátumot támogató táborral kötött szerződésük erre lehetőséget ad. A The Times azonban tudni véli, hogy még további húsz cég iktatott be a szerződésbe egy olyan záradékot, amely biztosítja számukra a kihátrálást. Több japán médiavállalat, ám néhány hardvergyártó is kijelentette, fontolóra veszik, hogy érdemes-e ezentúl is hűnek maradniuk a HD DVD szabványhoz. A lap beszámolója szerint a Microsoft is kész nyitni a Blu-ray felé. Albert Penello, a redmondi szoftvervállalat konzolrészlegének marketingigazgatója a CES-en tartott beszédében elmondta, hogy nem zárják ki annak a lehetőségét sem, hogy az Xbox 360-as játékgéphez kihozzanak egy Blu-ray meghajtót is.

Ezek igencsak meglepő fordulatok, ám egyelőre nem lehet előre megjósolni, hogy a lavina milyen pusztítást fog véghezvinni a HD DVD-tábor háza tájékán, mindenesetre sokan annak halálát prognosztizálják.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36