Kihátrált a HD DVD mögül a Warner

Kiss Ádám Zoltán, 2008. január 6. 19:19

Az óriás médiacég diplomatikusan a hét végére időzítette meglepő bejelentését, míg korábban HD DVD és Blu-ray formátumban is megjelentette nagyfelbontású filmjeit, most úgy döntött, csak ez utóbbi formában hoz ki új műsorokat.

A Warner az évek óta húzódó formátumháborúban kezdeti tétovázás után úgy döntött, hogy nem szeretne egyik fél oldalára sem állni, különösen amíg ennyire átláthatatlan a helyzet. Ez egy igen korrekt status quo-t hozott létre piacon, az egymással marakodó nagyfelbontású formátumok azonban sehogy sem tudtak dűlőre jutni, így a kettős megjelentetések évei kezdtek kitolódni. Ez pedig jelentős többletköltséget jelent a Warner tulajdonában levő kiadók, filmstúdiók számára. A vállalat most megelégelte a befagyott frontokat, és végül lekötelezte magát a Blu-ray mellett. Nagy kérdés, hogy miért éppen most, hiszen a Sony által támogatott formátum lejátszói összességében riválisához hasonlóan igen szerényen fogytak az idei ünnepi időszakban, ami még korántsem jelentette a helyzet tisztázódását. A médiaóriás azonban a jelek szerint megelégelte a kétlaki életet, és még a kritikus tömeg megjelenése előtt döntött. Figyelemreméltó, hogy a bejelentést a HD DVD-vel szemben igen fair módon a hét végére időzítették. Sok elemző, köztük a Pali Capital szerint ez a HD DVD gyors halálát jelenti majd. Ez azonban erősen megkérdőjelezhető, mivel ez ugyan igen fontos lépés, de láttunk ,már hasonlókat a DVD háború eddigi történetében, és ezeket szinte mindig egy hasonló bombasztikus hír követte a rivális oldalról. A döntést pedig a felhasználók hozzák meg, vagy éppen nem hozzák meg óvatosságból, hiszen a Warner döntése majd félmillió HD DVD készüléktulajdonost hoz nehéz helyzetbe, aki pedig még nem szánták rá magukat vásárlásra, aligha szeretnének hasonló helyzetbe kerülni.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36