Erősebb alternatív szolgáltató a piacon

2008 elejére várható a HTCC csoport cégeinek harmonizációja

forrás Prim Online, 2007. június 14. 17:50

2007. április 27-ével, a magyar és a romániai versenyfelügyeleti hatóságok jóváhagyása után jogilag lezárult az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt. HTCC (Hungarian Telephone and Cable Corp) általi felvásárlása. Ezzel a lépéssel a korábban Invitel, Hungarotel, illetve Pantel néven ismert társaságok egyesültek, létrehozva a magyar vezetékes piac vezető, egyértelműen első számú alternatív távközlési szolgáltatóját. A HTCC ügyvezető igazgatójának Martin Lea-t, az Invitel korábbi vezetőjét nevezték ki, az egyesült vállalat élére pedig új menedzsment került.

A HTCC célja a tagvállalatok teljes integrációja, amely által hamarosan egy erősebb, az ügyfelek igényeit még teljeskörűbben kielégítő vállalat jön létre. Az integrációs folyamat néhány hónapba telik, előreláthatólag 2008 elején zárul le teljesen. A csoport célja, hogy szolgáltatásait minél előbb egyetlen egyesített márkanév alatt kínálja vásárlóinak. Az új márka bevezetését nagyszabású márkaismertséget és márkamegítélést felmérő kutatás előzi meg.

A cégegyesítési folyamat hatásaként a vállalat kénytelen megválni néhány dolgozójától, amely a redundáns pozíciók felszámolásából, illetve a helyigény racionalizációjából fakad. Így, egy a dolgozói szakszervezettel egyeztetett és aláírt szerződés szerint, előreláthatólag körülbelül kétszáz alkalmazottjától válik meg a cég 2007 júliusában. Az elbocsátások természetesen professzionális módon történnek, tisztelettel és kellő érzékenységgel az érintettek irányában. A vezetés biztosítja, hogy a vállalat működését és szerkezetét érintő belső változások semmilyen negatív hatással nem lesznek a szolgáltatásokra nézve, és hogy a pozitív változásokat az ügyfelek hamarosan maguk is érezhetik majd.

A HTCC jövőbeni stratégiája - az integráció teljesítése mellett - három kulcsfontosságú növekedési területet érint. Elsősorban a szélessávú szolgáltatások területén kívánja tartani a piaci átlag feletti növekedést, országos szinten tovább kívánja növelni üzleti előfizetőinek számát, valamint a cég nagyteljesítményű, modern és kiterjedt nemzeti és regionális hálózata segítségével igyekszik majd a nagykereskedelmi szegmensben is további növekedést elérni. A HTCC célja, hogy üzletfelei számára valódi értéket nyújtson, a felhasználói igényekre azonnal reagálni tudjon, továbbá folyamatosan erősítse a pozitív felhasználói élményt, összességében pedig egy olyan vállalatként működjön, amely hiteles: azt teszi, amit mond.

„A Hungarian Telephone and Cable Corp mostanra mindegyik vezetékes telekommunikációs szolgáltatási szegmensben egyértelműen az első számú alternatív szolgáltatóvá lépett elő. A vállalat áll az új kihívások és lehetőségek elébe, amelyek közül a legfontosabb, hogy ügyfeleinek továbbra is a pénzükért adható legértékesebb szolgáltatást nyújtsa”
– mondta el Martin Lea, a HTCC ügyvezető igazgatója.

Az Invitellel kibővült HTCC csoport legfontosabb adatai:

ˇ    Összesített forgalom: 425,7 millió USD (323,6 millió euró)
ˇ    700.000 ügyfél Magyarországon
ˇ    A Csoport kb. 1550 alkalmazottat foglalkoztat
ˇ    Az 54-ból 14 koncessziós területen a magyar lakosság 21%-át fedi le
     -    95% feletti piacrész a volt koncessziós területeken
     -    A hálózat nagy része alkalmas DSL-hez
ˇ    A legmodernebb saját tulajdonú gerinchálózat az ország egész területén
     -    7152 km optikai hálózat
     -   Az Invitel és a HTCC 674, illetve 285 millió dollárt fordított a hálózat kiépítésére
ˇ    Közös hálózati kapcsolati jelenléti pontok 14 ország 30 városában

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14