KPMG: rekordárbevétel Magyarországon

forrás Prim Online, 2006. november 22. 13:22
A szeptemberben zárult pénzügyi évben 10,6 milliárd forintos rekord árbevételt ért el a KPMG Magyarországon. A szakmai szolgáltató társaságok globális hálózataként működő KPMG helyi tagvállalata jelentős bővülést ért el minden szolgáltatási ágban – két számjegyű növekedést könyvelhetett el mind a könyvvizsgálat, az adótanácsadás és az üzleti tanácsadás területén.
„A növekedés főként a gyorsan fejlődő szolgáltató központokkal (shared service centers) kapcsolatos könyvvizsgálati és tanácsadói megbízásoknak, az amerikai Sarbanes-Oxley szabályozással összefüggő folytatólagos munkáknak, valamint az egyre bővülő megbízásoknak köszönhető főként az ingatlan,  az energia és a turizmus iparágakban” – mondta Robert Stöllinger, a magyarországi KPMG ügyvezető partnere.

Kiemelte, hogy a társaság tíz legjelentősebb ügyfele közül hat ma már saját, azaz nem hálózati ügyfél.

A legnagyobb növekedést (41 százalék) az adótanácsadó részleg érte el, és erős, két számjegyű növekedést könyvelhetett el a többi üzletág is, a könyvvizsgálattól kezdve az informatikai és üzleti tanácsadáson át a pénzügyi tanácsadásig.

Robert Stöllinger példaként kiemelte a KPMG turizmus, szabadidő és utazás szakcsoportját, amely mára nemzetközi hírnévre tett szert az éves Golf Business Forum megrendezésével, valamint a KPMG egyik legnagyobb kutatásával, a golfpályák működését összehasonlító Golf Benchmark Survey felméréssel . 

Az eredmények alapján a KPMG vezetője úgy véli, sikerül teljesíteni azt a célt, amely szerint a cég 2008-ra megduplázná 2003-as bevételét. A társaság létszáma is ennek megfelelően bővül – a KPMG munkatársainak száma ma már 450 fő.

Stöllinger az eredmények között említette, hogy igen sikeres a KPMG-BME Akadémia, a KPMG és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) öt éve működő közös üzleti iskolája is. Az eddigi képzéseken összesen több mint ötezer-ötszázan vettek részt, míg az árbevétel az elmúlt tanévben 52 százalékkal emelkedett és több mint 200 millió forint volt.

A KPMG egyik legfontosabb célkitűzésének nevezte, hogy a cég fenntartsa, illetve erősítse pozícióját, mint a piac egyik legkedveltebb munkáltatója. „Programunknak máris látható az eredménye: az AIESEC diákszervezet 2006-os felmérése szerint – amelyben rendszeresen kérdezik a végzős diákokat az általuk legismertebb és legkedveltebb cégekről – a hallgatók a KPMG-t tartják az ország legkedveltebb és legismertebb könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalatának. 

A KPMG 17 országot tömörítő közép- és kelet-európai regionális szervezete (KPMG in CEE) bevételei 16%-kal, 232 millió euróra nőttek az elmúlt évben.
Kulcsszavak: BME KPMG

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59