Az EADS leszállította az országos hatókörű EDR rendszer első részét

forrás Prim Online, 2006. április 6. 12:55
Az EADS a szerződés megkötésétől számított kevesebb mint három hónapon belül sikeresen leszállította a szerződésben meghatározott számú bázisállomást, amely az első, budapesti szakasza az országos lefedettségű TETRA rádióhálózat kiépítésének hazánkban.
A vállalat 14 000 terminált is leszállított a hálózat szolgáltatójának, amelyet a fővárosban szolgálatot teljesítő közbiztonsági szervezetek tagjai használnak majd. A nemzetközi EADS vállalat tovább folytatja a szolgáltató vállalat szakembereinek és a felhasználók oktatóinak képzését, megismertetve velük a TETRA technológián alapuló digitális, titkosított rádióhálózat berendezéseinek szakszerű használatát. Az elmúlt két hónapban 320 magyar szakember részesült oktatásban. Az EADS a jövő év januárjára leszállítja és üzembe helyezi a szolgáltató által megtervezett országos hatókörű, osztott hálózat valamennyi berendezését. A rendszer a tervek szerint 2007 januárjára 94 százalékos lefedettséggel fog működni az országban.

Az EADS Secure Networks által szállított TETRA hálózat szolgáltatásait a PRO-M Zrt. (a Magyar Telekom csoport tagja) biztosítja a közbiztonsági szervezetek számára. A rendszer biztonságos, nagy megbízhatóságú rádiókommunikációs szolgáltatást nyújt a felhasználóknak. Ezek között szerepel a Magyar Honvédség, az Országos- és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Határőrség Országos Parancsnoksága, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, a Vám és Pénzügyőrség, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, az Országos Mentőszolgálat és az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14