VIA fürt szerverplatform

Széll Zoltán, 2005. október 24. 16:08
A VIA Technologies, Inc., ezen a héten a kínai eMEX kiállításon mutatja be a ’VIA Cluster Server Platform’-ot, az ultra-alacsony energia-felvételű nagy sűrűségű szerver referencia konstrukciót, két VIA Eden-N processzor alapú VIA VT310-DP Mini-ITX alaplappal.
A VIA Cluster Server Platform referencia eszköz, tulajdonképpen egy alacsony profilú 1U magas rack fiókba szerelt szerver két VIA VT310-DP Mini-ITX alaplappal, amelyek két független szerver-csomópontként működnek. A nagy teljesítményű rendszerek kevés energiát igényelnek ezért az 1GHz-es VIA Eden processzorok hűtéséhez nincs szükség ventillátorra. A VIA Cluster Server Platform a szabványos váltakozó áramú hálózatból kevesebb, mint 1 kW energiát vesz fel, ezért kiváló teljesítmény/watt értékkel rendelkezik. Az alacsony energia-felvétel hagyományos szerver-fürtöknél sűrűbb telepítését és szélesebb körű alkalmazását teszi lehetővé.

A VIA VT310-DP Mini-ITX fürt referencia konstrukció 1U (43mm) magas rack fiókban kapható, két 3,5 hüvelykes IDE SATA merevlemezzel. A nagy sűrűség és a nagy helyi tároló kapacitás lehetővé teszi alkalmazásukat adatbányászathoz és nagy adatbázisok kezeléséhez.

A VIA PadLock Security gépet minden VIA Eden-N processzorba integrálták. Jellemzője a kvantum alapú véletlenszám-generátor és a katonai-fokú AES titkosítás, amelyeket biztonságos adattárolással és valós idejű adatmozgatással kombináltak. A VIA VT310-DP Mini-IATX alaplapok ultra-alacsony energia-felvételén keresztül a VIA Cluster Server Platform lehetővé teszi olyan nagy sűrűségű szerverek, fürtök és rendszerek építését, amelyek nem igényelnek energia vagy hűtőinfrastruktúra cserét. Mivel nincs szükség a processzorokat hűtő redundáns ventillátorokra, a szerverek szinte zajtalanul működnek.

A VIA VT310-DP Mini-ITX alaplap két x86 mikroprocesszort tartalmaz, amelyek nagyon kevés energiát igényelnek, ezért alacsony hőmérsékleten működnek. Az alaplap a processzorokon kívül VIA CN400 North Bridge és VIA 8237R SouthBridge lapkakészletet is magába foglal, amelyek támogatják a DDR400/333/266 memóriát (max.: 2GB), az MPEG-4/2 kódolás és dekódolás gyorsítását, az IDE és a SATA (2) határfelületet beépített ’RAID 0/1/0+’ adat-redundanciával, valamint a 10/100 Ethernet (2), és a Gigabit Ethernet csatlakozót.
Kulcsszavak: VIA szerver

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55