Következő generációs Unisys szerverek többmagos Intel processzorokkal

Széll Zoltán, 2007. május 21. 17:38
A Unisys Corporation bevezette a többmagos Intel Xeon processzor alapú, a ClearPath családba tartozó mainframe-osztályú vállalati szerverek következő generációját. Az új modellek az első mérföldkövet jelentik a Unisys terveiben, amelyek szerint közös platformarchitektúrát vezet be a fejlett Intel processzor technológiához minden Unisys vállalati szerverben.
Az új ClearPath Dorado Model 400 és Libra Model 400 szerver sorozat támogatja a Unisys OS 2000 és MCP működési környezetek legfejlettebb változatát. Ezeket az új változatokat az Intel vagy saját processzortechnológiát használó ClearPath rendszerekhez optimalizálták. Mind a két működési környezet támogatja a teljes kompatibilitást a korábbi CMOS processzor alapú ClearPath rendszerekhez írt szoftverekkel.

A Unisys víziója szerint a következő generációs szerverarchitektúra az első a piacon, amely mind a négy fő operációsrendszer-környezetet - Microsoft Windows, Linux, Unisys OS 2200 és MCP - támogatja és egyidejűleg futhatnak ugyanabban a rendszerben, egy-egy virtuális partícióban. A Unisys integrálta a virtualizációt és a felügyeleti képességeket, amely lehetővé teszi a szervererőforrások dinamikus elosztását.

Az új Unisys vállalati szerverek a többmagos Intel  Xeon processzorokon alapulnak, amelyek a valós idejű infrastruktúra (RTI) kulcs komponensei.

A két új ClearPath Dorado 400 sorozatú modell - 420 és 430 - kétmagos Intel Xeon 7100 sorozatú processzorokat használ. Az új Dorado modellek mainframe-osztályú teljesítményt biztosítanak a tranzakciók kezelése terén az ügyfél-számítógépekkel, valamint hasonló biztonsági és rendelkezésre állással is rendelkeznek. A Model 430 jellemzője egy olyan képesség, amely a feldolgozási teljesítmény bizonyos összegét engedi meg az ügyfelekkel.

A ClearPath Libra Model 400 az első Unisys mainframe rendszer, amely a négymagos Intel Xeon 5300 sorozatú processzorokon alapul. Ennek teljesítménye a korábbi egymagos Intel Xeon processzorokon alapuló Libra Model 300 rendszer több mint kétszerese. Az új Libra Model 400 elődjénél jobban bővíthető és az ügyfeleket segíti a terhelések dinamikus kezelésében. Ezek a képességek az ügyfél-számítógépnek megengedi a teljesítmény igényekben jelentkező váratlan csúcsok kiegyenlítését.

Az alap ClearPath Dorado Model 400 sorozat induló ára szoftverrel együtt 200 000 dollár. A ClearPath Libra Model 400 alapmodell ára egy bizonyos teljesítményhez, szintén 200 000 dollár, de ez a konfiguráció számos opciót tartalmaz. Ezek nélkül a belépőszintű Libra Model 400 konfiguráció ára csak 32 000 dollár.  
Kulcsszavak: szerver Unisys

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50