Az EU frekvenciacsoportokat szabadítana fel a vezetéknéküli technológiák számára

Kiss Ádám Zoltán, 2004. július 25. 19:45
Az Európai Unió új irányelve szerint a rádiófrekvenciás spektrum egyes részeiről minden forgalmat eltávolítanának, és azokat kizárólag a fejlődőben levő vezetéknélküli megoldások számára tartanák fent.
Az Európai Bizottság a megvalósítás érdekében felkérte a tagállamokat, és a vezető iparági szereplőket az összehangolt cselekvésre, hogy először megszülessen a szabad frekvencia-terület, majd azt minél hamarabb ki is tudják használni a tagállamok állampolgárai. Ezzel a lépéssel az EU könnyen új globális szabványt hozhat létre, hiszen ha egy többszázmilliós felhasználói bázissal rendelkező területen először a világon sikerül szabályozott módon üzemeltetni a vezetéknélküli eszközöket, akkor a gyártók könnyen kiterjeszthetik az új szabványokat, ami a fejlesztési költségek csökkentése miatt is logikus lépés lenne. Az EU igen nagy mértékben épít a vezetéknélküli technológiákra, mivel ezek a megoldások várható gyors elterjedésükkel erős pozícióba hozhatják az európai gyártókat, és egyben hatékonyabbá tehetik a gazdaságot, ezzel alapvetően növelve az európai gazdaság versenyképességét.
Kulcsszavak: távközlés EU wireless Wi-Fi

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38