A GVH jóváhagyta az Elender-Euroweb tranzakciót

forrás Prim Online, 2004. június 16. 19:04
A hazai piac legnagyobb üzleti internetszolgáltatója jött létre az Elender Üzleti Kommunikációs Rt. és az Euroweb Internet Szolgáltató Rt. integrációjával, melyet a napokban hagyott jóvá a Gazdasági Versenyhivatal.
A tranzakció sikeres lezárását bejelentő, és az új cég menedzsmentjét, valamint üzleti stratégiáját bemutató sajtótájékoztatót tartottak a cég vezetői: Törő Csaba, az Euroweb International és az Euroweb Rt. vezérigazgatója, Kóka János, az egyesülő cég elnöke, Gerlei Gyöngyvér, az új cég kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese

"Sikeresen lezárult a két cég integrációja, a Gazdasági Versenyhivatal egy gyorsított eljárás során jóváhagyta a fúziót. A két cég egyesítésének előkészítés mind technológiai, mind pedig termék- és szolgáltatás szinten megtörtént. A fúzió jelentős megtakarítást jelent majd az új cég számára, hiszen az egyesüléssel mintegy 30 fővel csökken a létszám, így jelenleg 130 fő dolgozik az egyesült cégben. A két cég együttes forgalma így 7 milliárd forint, összességében több mint 100 000 ügyfelet szolgálunk ki telefonvonalas és több, mint tízezret szélessávú Internet szolgáltatással" - mondta Kóka János.

Kóka János az új cég elnökeként stratégiai üzletfejlesztési kérdésekkel, valamint a hírközlési piaci szabályozásokkal fog foglalkozni. Kóka János elmondta, hogy érzékelhető változások várhatóak a piacon, az új elektronikus hírközlési törvény hatására új lehetőségekhez jutnak a szolgáltatók. A piac sikeres újraszabályozása és a monopóliumok lebontása a kínálat bővüléséhez, szolgáltatási innovációhoz, így végső soron az információs társadalom szélesebb körű elterjedéséhez vezethet.

Törő Csaba, az új cég operatív vezetőjeként hangsúlyozta: "Az akvizíció nagyon sikeres, gyors és példaértékű volt. Jelenleg az Euroweb Magyarország Rt. 100%-os tulajdonosa az Euroweb International, mely mintegy 28 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik piacvezetőként az üzleti internetszolgáltatások területén, több mint 1000 béreltvonalas ügyféllel. A két cég jogi egyesítése még hátravan, ez kb. 2-3 hónapot vesz igénybe. A jövő szempontjából kiemelten fontos kérdés a szabályozás, olyan piaci környezet megteremtése, amely új lehetőségeket teremt az Euroweb számára is."

Hosszú távon csak internetes szolgáltatásokból nem tud jövedelmezően működni egy cég, ezért a távközlési szolgáltatásba is szeretne beszállni az Euroweb Magyarország - mondta el Törő Csaba vezérigazgató, hozzátéve, hogy az EWI romániai leányvállalata már jelentős távközlési szereplővé vált. A vezérigazgató szerint már Magyarországon is elindult a telcopiaci konszolidáció., ami várakozásai szerint infrastruktúra alapú távközlési verseny lesz, kihívást jelentve az új Eurowebnek is.

Az Euroweb International tegnap közzétett tőzsdei jelentésében is szerepel, hogy a cég - a cég az internetszolgáltatók között egyedülálló módon - nyereséggel zárta az első negyedévet,

Gerlei Gyöngyvér sales és marketing vezérigazgató-helyettes hozzátette: Az integrációval a hazai IT-piacon egyedülálló módon tudnak teljes körű szolgáltatásokat nyújtani. Továbbra is számítanak az Euroweb korábbi két lakossági brandjének sikereire: a prepaid telefonkártyára, a Neophonra, mely 60 ezer aktív felhasználóval rendelkezik és kb. 600 millió forintos bevételt hoz évente. "A Freestart mára a legnagyobb ingyenes internetszolgáltató, több mint 100 000 regisztrált felhasználóval. Amellett, hogy az új szabályozási környezet is támogatja az ingyenes internet modelljét, ugyanezek a jogaszbályok és az ügyfélbázis egyedülálló lehetőséget biztosít a megszokottnál olcsóbb hangszolgáltatások kínálására." A Freestart jövőjét pedig megalapozta, hogy az új szabályozás megteremtette a lehetőségét az ingyenes internetszolgáltatási modell fenntartására.

Az új cég a Sulinet-Közháló program keretein belül több mint 5000 oktatási intézmény internet- és ügyfélszolgáltatását biztosítja, és 2300 további közintézménynek nyújt iügyfélszolgálati tevékenységet. A jövőben nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az Euroweb a kis és mikrovállalkozásoknak valamint a lakosságnak nyújtandó integrált hang- és adatszolgáltatások fejlesztésére, hiszen nincs ma a hazai piacon olyan cég, aki kedvező áron tud telefon és internetszolgáltatást nyújtani.
Kulcsszavak: Elender Euroweb

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55