Bővül az Euro Web NeophoneX szolgáltatása

Kovács Attila, 2005. augusztus 15. 18:01
NeophoneX nevű VoIP alapú hangszolgáltatása jelenéről és jövőbeli terveiről adott ma tájékoztatást az Euro Web Rt.
Február óta a szolgáltatására 18 ezren regisztráltak, ebből 13-14 ezer körülire tehetők az aktív felhasználók száma. A minden eddigi szolgáltatásnál kedvezőbb percdíjakat kínáló internetes hangszolgáltatás sikerét jelzi, hogy a NeoPhoneX-szel összesen 2,5 millió perc telefonbeszélgetést bonyolítottak idén.

A NeoPhoneX használatához legegyszerűbb esetben szélessávú internet-hozzáférés és egy, a számítógépre kötött fülhallgató és mikrofon együttes (headset) szükséges. Aki viszont nem akar lemondani a már megszokott telefonkészülék használatáról, vagy szívesen áttér az egyre szélesebb körben terjedő IP telefonok alkalmazására, szintén találhat neki tetsző alternatívákat az EuroWeb egyre bővülő eszközkínálatában. A NeoPhoneX által ajánlott gyártók (Linksys, Datavox, D-link és SMC) készülékei budapesti és vidéki számítástechnikai boltokban, valamint a Photohall és a Media Markt üzleteiben is megvásárolhatók.

Ismeretes, hogy a NeoPhoneX a már négy éve sikeres NeoPhone kártya előnyeit ötvözi a VoIP nyújtotta lehetőségekkel. A felhasználók a www.neophonex.hu oldalon ingyenes regisztrálhatnak, és innen tölthetik le - ugyancsak ingyen - a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges szoftvert. A regisztráció után minden felhasználó kap egy hatjegyű azonosítót, egy virtuális, ún. IP telefonszámot, amelyen keresztül hívásokat kezdeményezhet és fogadhat is. Ez utóbbi szolgáltatás az EuroWeb rendszerének legjelentősebb újítása: a NeoPhoneX ügyfelek nemcsak hívást kezdeményezhetnek, hanem hívhatók is, így a számítógépek teljes értékű telefont tartalmazó multimédiás központtá válnak.

A NeoPhone kártya használói korábban itthonról külföldre telefonáltak. A NeoPhoneX kedvező belföldi tarifái miatt ez a tendencia megváltozott, és mára már kiemelkedő az országon belüli, vezetékes hívások aránya. A belföldi hívások díja Budapestre és néhány vidéki nagyvárosba: 6 Ft 60 fillér, a többi településre 8 forint - mindez csúcsidőben Hálózaton belül a NeoPhoneX felhasználói ingyen hívhatják egymást.

A szolgáltatás a világ bármely pontjáról igénybe vehető. Külföldről NeoPhoneX-szel hazatelefonálni egy itthoni belföldi hívás áráért lehet: csúcsidőben 6,60-8,00 Ft-ig, csúcsidőn kívül 4,40-5,90 Ft-ig.

A közeljövő:a pre-paid NeoPhoneX mellett a szolgáltatás számlás (utólagos fizetésű) módozatának bevezetése várható, mind lakossági, mind üzleti előfizetők számára. A NeoPhoneX hálózatán kívüli beszélgetések bonyolításához mostanáig előre fel kellett tölteni egy egyenleget. A tervezett szeptemberi bevezetés után lehetőség lesz a szolgáltatás utólagos, részletes számla alapján történő fizetésére, fix előfizetési díj nélkül. A tervek szerint többféle csomag közül választhatnak majd a számlás ügyfelek, amelyekben a percdíjak attól függően változnak, hogy mely napszakban és milyen országba történik a telefonhívás. A hálózaton belüli hívások továbbra is ingyenesek maradnak.
Kulcsszavak: Euroweb VoIP

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55