Icon és Symantec: közös IT-biztonsági rendezvény

Kovács Attila, 2003. szeptember 24. 14:15

„Biztonsági események észlelése, kezelése, megelőzése" címmel, „Jobb
félni, mint megijedni" mottóval tartott közös félnapos rendezvényt
szeptember 24-én Budapesten az Icon Rt. és a Symantec Magyarország. A
szakmai napot Keleti Arthur, az Icon ITB üzletfejlesztési igazgatója és
Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója nyitotta meg,
majd három-három előadást tartottak a rendezők szakemberei.
Elsőnek a Symantec Host IDS 4.1 szerver alapú behatolás-detektáló rendszer bemutatására került sor. A rendszer kiegészíti a tűzfalak és egyéb hozzáférés-szabályozó eszközök által nyújtott védelmet, mivel olyan sokoldalú felügyeleti funkciókkal rendelkező, gazdagép-alapú behatolás-védelmet nyújt, amely észleli a rendszer nem rendeltetésszerű használatára utaló jeleket és

A következő előadásban a Symantec ManHunt hálózati behatolás-detektáló rendszert mutatták be. A ManHunt nagy sebességű hálózati behatolás-érzékelést, az eseménnyel egy időben történő elemzést és az összefüggések felderítését, megelőzést és reagálási képességet biztosít a vállalati hálózatokban a belső és külső behatolások, valamint a szolgáltatás-megtagadtató támadások ellen.

A harmadik Symantec előadásban a cég Enterprise Security Manager 5.5 verziója került terítékre. Ez a biztonsági események elemzésére, korrelálására szolgáló szoftver automatizálja a sebezhető pontok és a biztonsági irányelvektől való eltérések felfedezését a kulcsfontosságú e-business alkalmazásokban és szervereken a vállalkozás egészére kiterjedően, méghozzá egyetlen központi helyről. A termék olyan vállalati szintű eszközöket kínál, melyek segítségével a rendszergazdák biztonságpolitikai irányelveket hozhatnak létre a hálózat minden rendszere számára.

Mi lapul Pandora szelencéjében?

Ezt követően az Icontól Keleti Arthur előadásában a sérülékenységek, hibák, fertőzések megelőzéséről, korai felfedezéséről és hatástalanításáról szólt. Bemutatta, hogy ebben a küzdelemben hogyan lehetnek a felhasználók segítségére az olyan szolgáltatások, mint az Icon Iris és a Symantec DeepSight Alert programtermékei

A következő előadás esettanulmány formájában mutatta be egy behatolásdetektáló rendszer implementációs projektjének előfeltételeit, fontos lépéseit, végeredményét.

A rendezvény záró előadása az „etikus hackelés" eszközeiről, folyamatáról szólt, majd az előadó gyakorlati példán keresztül illusztrálta az etikus hackelés hatékonyságát.
Kulcsszavak: Symantec security Icon

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50