Motorola V66

Nagyító alatt

Kollár Csaba, 2001. október 14. 22:02
A Motorola V66 a V kollekció legújabb darabja. A kinyitható, GPRS-kompatibilis modell külső megjelenésével és számos hasznos funkciójával vélhetően az egyik legkeresettebb modell lesz. Ismerkedjünk meg a készülékkel részletesebben!

Használat

A Motorola V66 bekapcsolásakor az “írja be a SIM PIN-t” szöveg jelenik meg. A felszólításnak eleget téve egy halk zene kíséretében megjelenik a Motorola logoja, a telefon megkeresi a hálózatot, és eztán elkezdhetjük a készülék alaposabb megismerését.

A Motorola V66 egy gyárilag előállított fő-, illetve almenüt mutat meg, de lehetőségünk van az egyes menüpontok felcserélésére, valamint a személyre szabhatóságra is. A már klasszikusnak számító utolsó hívás, hívásidő, hívásdíj és egyéb információk szintén hasznosak.

A hívásazonosító villogó figyelmeztetést ad három színben (piros, sárga, zöld), így a felhasználók csoportosíthatják az 500 szám tárolására alkalmas telefonkönyvük bejegyzéseit.

A hangposta, a kimenő-bejövő “sablon” SMS-ek, az iTAP prediktív szövegbevitelnek köszönhetően megkönnyítik a munkát, sajnos a magyarításon még lett volna javítani való.

A VoiceNote segítségével háromperces hangüzenetet rögzíthetünk, melynek elindításhoz a telefon jobb oldalán levő gombot végig nyomva kell tartani. Ha ezt a gombot csak rövid ideig tartjuk nyomva, akkor a hangtárcsázás aktivizálódik.

A V66-ban a Blackjack, Mindblaster, illetve Paddleball játékokat találhatjuk meg. A Blackjack a klasszikus 21-ezős játék, a Mindblaster a logikai készségünket vizsgálja, a Paddleball pedig leginkább egy falteniszre emlékeztet.

A beállítások menüpontban szinte minden lehetséges funkció testre szabható. Itt tudjuk beállítani a csengőhangokat, a rezgető módot (ezen belül többfajta rezgetést, pl. szakaszos, kevésbé szakaszos, folytonos), a WAP-ot, a különféle biztonsági “dolgokat”, az üdvözlő szövegeket, a görgetés folytonosságát, a betűk méretét, az energiatakarékos üzemmódot, a kijelző kontrasztját, és itt válthatunk ízlésünknek megfelelően a zöld, piros, narancs kijelző-megvilágítás között.

A Motorola – ahogy az egyik hivatalos ismertetőben áll – a V66-os kifejlesztésekor az egyik legfontosabb szempontnak a készülék személyre szabhatóságát tartotta. A külső megjelenés mellett a 32 egyedi csengőhang, a perszonalizálható menűtáblák ezt az elképzelést maximálisan megvalósították.

Külső megjelenés

A V66 a kinyitható verziójú készülékek között 65 cm3 méretével, kagyló alakú formájával minden kézben jól mutat. Az összecsukott telefonon található a Motorola logojával díszített fekete plexi lap, ami alatt helyezhetjük el a SIM kártyát. A telefon síkjába illeszkedő gombsor, valamint az oldalán megtalálható gombok elhelyezkedése könnyű használatot biztosít.

Az előlapok (flip) kedvünk szerint cserélhetők, így akár a napi ruházathoz is “öltöztethető” a készülék. A telefon alapban pezsgőszínű, ezüst és radarkék színekben létezik.

Műszaki adatok, jellemzők

Tömeg: 79 g

Kiterjedés: 65 cm3

84 x 44 x 21mm

Kijelző: 29 x 20mm (96 x 64 pixels), a felhasználó kívánsága szerint 3 megvilágítási színnel

Frekvencia: Hárosmsávos GSM

Kompatibilitás: WAP, GPRS

Jellemzők: Hangaktivált hívás

VoiceNotes™ - 3 perces hangrögzítés

VibraCall™ diszkrét rezgetős hívásjelzés

32 előre beprogramozott dallam

iTAP™ - prediktív szövegbevitel

TrueSync™ - szinkronizálási lehetőség PC-vel és egyéb eszközökkel

Valós idejű óra, számítógép, pénzátváltás számolás

Játékok

Készenléti idő: Több mint 125 óra

Beszélgetési idő: Több mint 180 perc

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59