A Zyxel Group bekerült az S&P Global 2024-es fenntarthatósági évkönyvébe

forrás: Prím Online, 2024. április 3. 16:29

A Zyxel Groupot a legjobb 5 százalékos teljesítményt nyújtó vállalatok közé sorolták – és egyike annak a négy cégnek, akik az iparágban szerepelnek a benchmark kiadványban.

A Zyxel Group bekerült az S&P Global 2024-es fenntarthatósági évkönyvébe. A vállalat kiemelkedő teljesítményét a "Top 5%" és az "Industry Mover" kategóriában is elismerték. Ezzel is díjazva a fenntartható környezeti, társadalmi és kormányzati (ESG) gyakorlatok iránti rendíthetetlen elkötelezettségét.

   

Az S&P Global Sustainability Yearbook az iparágban vezető fenntarthatósági gyakorlatot folytató vállalatokat bemutató kiadvány, amely világszerte a befektetők és a kormányok számára elsőszámú referenciaként szolgál. A vállalatokat az előző évi ESG-teljesítményük alapján értékelik. A 2024-es évkönyvbe mindössze 759 csúcsteljesítményt nyújtó vállalat került be – ez a töredéke a 62 iparágban figyelembe vett több mint 9400 vállalatnak. A kommunikációs berendezések iparágából mindössze négy vállalat került be a válogatásba: a Zyxel, a Cisco, az Ericsson és a Wistron NeWeb.

 

 

Az S&P Global legutóbbi értékelésében a Zyxel magas pontszámot kapott az "Energiafogyasztás", a "Folyamatinnovációk" és a "Termékinnovációk" területén. A vállalat a "IT hálózatbiztonsági intézkedések" terén is jól teljesített a kiberbiztonsági teljesítményéért, míg az emberi jogok hangsúlyozása a munkatársak és a partnerek számára szintén elismerést kapott.

 

A Zyxel Group a 2050-re a nettó nulla kibocsátás elérése iránti elkötelezettségének részeként digitális menedzsmentplatformot indított, hogy a Science Based Targets kezdeményezés (SBTi) gyakorlatának megfelelően nyomon kövesse a szén- és energiaforrás-felhasználást a csoportjában és a beszállítói láncban. A Zyxel Group a beszállítói láncát is az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gyakorlatok átvételére ösztönzi olyan kezdeményezésekkel, mint például a Zero Carbon Academy képzési programja.

 

A vállalat fenntarthatóság terén elért kézzelfogható fejlődése további hazai és nemzetközi elismeréseket kapott, többek között az MSCI ESG 2023-as A minősítését, valamint a 2023-as tajvani vállalati fenntarthatósági díjátadón a fenntarthatósági jelentéstételért járó arany minősítést és az információbiztonsági vezetői díjat.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14