Minden eddiginél több diák vett részt az idei e-Hód informatikai versenyen

forrás: Prím Online, 2023. november 30. 17:53

Több mint háromszáz iskola közel negyvenkétezer diákja mérette meg magát az idei e-Hódon: ez egy olyan online zajló verseny, amelyen a mindenki számára szükséges informatikai gondolkodással megoldható feladatokban bizonyították rátermettségüket a diákok. A Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Kara által bonyolított tanulmányi verseny tizenhárom éves történetében minden egyes évben megdőlnek a részvételi rekordok – ez idén sincs másképp.

A BEBRAS (motiváció és gondolkodás az informatika területén) nemzetközi versenymozgalom részeként idén a tizenharmadik alkalommal zajlott november 13-24. között Magyarországon az e-Hód nevű online tanulmányi verseny a Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Karának közös szervezésében. Az online zajló versenybe öt korcsoportban kapcsolódhattak be az érdeklődő diákok a 3-4. osztályos kishódoktól a 11-13. osztályos seniorokig. 

 

Az e-Hód verseny idén, tizenharmadik alkalommal megrendezve is részvételi rekordot döntött: 301 iskola összesen 41,595 diákja vett részt a megmérettetésen.

 

Így nőtt az évek során az e-Hód versenyen részt vevő diákok száma

 

A 45 perces időtartamú, tanórai keretek között zajló e-Hódon nem klasszikus programozási feladatok vártak a versenyzőkre, a részvételhez informatikai előképzettségre nem volt szükség. Ugyanakkor a feladatok megoldásához elengedhetetlen a strukturált és logikus gondolkodás. 

 

“Büszkeséggel tölt el, hogy a hazai pedagógusok támogató munkájának köszönhetően újabb részvételi rekord született Magyarország egyik legjelentősebb informatikai versenyén. Az ELTE és a Neumann Társaság kiváló együttműködését tükrözi az, hogy az idei évben tovább emelkedett minden korosztály részvételi aránya. Az integráló e-Hód verseny révén egyre többen ismerkedhetnek meg az informatika izgalmas világával, ezzel pedig nagyban hozzájárulhatunk az informatikai terület hazai népszerűsítéséhez” – mondta Pluhár Zsuzsa, a Neumann Társaság Közoktatási Szakosztályának elnöke, az ELTE IK kutatója és a verseny főszervezője.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan az életkori csoportok közül idén is a 9-10. osztályos tanulók körében volt a legnépszerűbb az e-Hód, az ebbe a korcsoportba tartozó juniorok közül közel tizennégyezren oldották meg a feladatokat.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Magyar klíma-körkép: a többség klíma nélkül várja a kánikulát

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 17:48

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14