Hetényi Márkot a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnökségének tagjává választották

forrás: Prím Online, 2018. december 6. 15:22

A Digitális Jólét Program (DJP) keretében, 2018 októberében létrejött Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon. A MI Koalíció november 29-én tartott első plenáris ülésén megválasztotta nyolcfős elnökségét és szakmai munkacsoportok létrehozásáról döntött. 

A MI Koalíció nyolcfős elnökségének tagjává választották dr. Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara (MKIK) elnökét, Hetényi Márkot, az MKB Bank digitális, retail és stratégiai vezérigazgató-helyettesét, Szigeti Ádámot, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkárát, Kishonti Lászlót, az AImotive Zrt. vezérigazgatóját, Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Design Terminál ügyvezetőjét, Laufer Tamást, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSz) elnökét és dr. Charaf Hassant, a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének vezetőjét.

 

A MI Koalíció különböző problémakörök megvitatásához és a széles körű együttműködési lehetőségek megteremtéséhez biztosít fórumot, amelyben a kormány a jogalkotási folyamatok felgyorsításában nyújt segítséget.

 

A mesterséges intelligencia nem maga a cél, hanem egy stratégia, egy eszköz társadalmi-gazdasági céljaink megvalósításához. A MI Koalíció feladata nemcsak az európai szintű előrelépéshez szükséges versenyképes területek beazonosítása, hanem hogy mindenkit felkészítsen Magyarországon a mesterséges intelligencia-alapú megoldások elfogadására – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az első plenáris ülésen. 

 

Hetényi Márk, az MKB Bank digitális stratégiai vezérigazgató-helyettese: „Napjainkban a technológiák nem ismernek határokat, ezeket minden országban el lehet érni, szabadon lehet használni és alkalmazni. A mesterséges intelligencia terén a hazai, erős szürkeállományt kell megmozgatnunk és oly módon pályára lépnünk, ahogy a világtörténelemben, a tudományban és a sportban a magyarok ezt már sokszor tették, hiszen méretünkhöz képest általában nagyot szoktunk ugrani. A mesterséges intelligencia mindennapi alkalmazása, az ipar és a KKV-k általi elfogadtatása, valamint demisztifikálása nagy feladat, amelyben szerintem a MI Koalíció erős szerepet tud játszani.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36