Egy menedzser mindenek felett: SUSE Manager 3.1

forrás: Prím Online, 2017. július 23. 10:12

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bemutatta a vállalatok számára tervezett, nyílt forráskódú infrastruktúra-felügyeleti eszköz, a SUSE Manager 3.1-es verzióját. 

A megoldás egypontos felügyeletet biztosít a Linux szerverek felett: lehetővé teszi többek között a szerverek automatikus telepítését és monitorozását, a konfigurációk, szoftvercsomagok, frissítések és javítások kezelését, valamint hardver- és szoftverleltár készítésére is alkalmas. A legújabb kiadás javítja a DevOps folyamatok hatékonyságát, és megkönnyíti a vállalatok számára a konténerek használatának bevezetését és felügyeletét. 

 

„Az informatikai részlegeknek át kell alakítaniuk működésüket ahhoz, hogy támogathassák a legmodernebb digitális üzleti folyamatokat. Ehhez pedig rugalmasabbnak kell lenniük, hogy gyorsan tudjanak alkalmazkodni a piaci és a technológiai változásokhoz. A SUSE Manager segítségével rövidebb idő alatt reagálhatnak az új igényekre, és optimalizálhatják a működést. Az infrastruktúra-felügyeleti eszközt arra terveztek, hogy támogassa a bonyolult vállalati DevOps- és informatikai műveletek kezelését, miközben az informatikai erőforrások monitorozását és felügyeletét is egyszerűbbé teszi” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

A SUSE Manager 3.1 továbbfejlesztett felügyeletet tesz lehetővé a szoftversablonok felett, ezáltal javítja a DevOps-műveletek hatékonyságát a hibridfelhő- és konténerkörnyezetekben. Segítségével a vállalatok könnyebben vezethetnek be és menedzselhetnek különböző konténereket meglévő infrastruktúrájukban, és ehhez ugyanazt az eszközt használhatják, amellyel jelenleg is felügyelik rendszereiket és virtuális gépeiket.

 

A SUSE Managert bemutató videó: 

 

A SUSE Manager 3.1 a szoftveralapú infrastruktúra kulcsfontosságú eleme, amely többek között az alábbi előnyöket kínálja:

  • A konténerinfrastruktúra konfigurálására és felügyeletére alkalmas eszköz jól használható a DevOps-folyamatok hatékonyságának növelésére és az üzemeltetés optimalizálására is. A SUSE Manager-adattárolók alapján az informatikai részlegek gyorsan létrehozhatják és rendelkezésre bocsáthatják a konténer image-eket, valamint automatizálhatják és felügyelhetik azokat a fejlesztési, tesztelési és termelési környezetekben, ezzel támogatva a DevOps-műveletek folyamatos integrációra és üzembe helyezésre épülő modelljét.
  • A konténerek és a felhőbeli virtuális gépek garantáltan megfelelnek az ügyfelek saját belső biztonsági szabályzatainak a DevOps-környezetekben. A SUSE Managernek köszönhetően az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy a hibridfelhő- és konténerinfrastruktúrákban kialakított fejlesztési, tesztelési és termelési folyamataik illeszkednek a belső biztonsági és megfelelőségi szabványaikhoz.
  • Csökken a komplexitás, és az átláthatóbb működésnek köszönhetően az IT-részlegek visszanyerik az irányítást az informatikai eszközök felett. Az informatikai rendszerek és a közöttük lévő kapcsolatok fejlettebb grafikus megjelenítésével könnyebben átláthatóvá válnak az infrastrukturális függőségek és a rendszer állapota.

 

„A SUSE Manager új konténerfelügyeleti és megfelelőségi képességei lehetővé teszik az ügyfelek számára a konténeralapú szolgáltatások automatikus összehangolását és üzembe helyezését, miközben a megfelelőségről is gondoskodnak. Ráadásul mindehhez nincs szükségük más eszközre, mint amelyet jelenleg is használnak Linux-infrastruktúrájuk felügyeletéhez. A kiegészítő vizualizációs és kezelőfelületi funkciók segítik a könnyebb használatot, ezáltal a problémák gyorsan azonosíthatók és megoldhatók. A SUSE Manager 3.1 folyamatosan bővülő funkcióival kielégíti a modern vállalatok IT-üzemeltetési és DevOps-csapatainak igényeit, akiknek az idő során egyre bonyolultabbá váló infrastruktúrákban kell elboldogulniuk a szolgáltatások fejlesztésével, üzembe helyezésével és felügyeletével” – foglalta össze Mary Johnston Turner, az IDC vállalati rendszerfelügyeleti szoftverekért felelős alelnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36