Szilárd alapok minden SAP-alkalmazáshoz

forrás: Prím Online, 2017. január 24. 10:33

A legtöbb üzleti alkalmazás esetében magasak az elvárások a rendelkezésre állással kapcsolatban, és ez különösen igaz az SAP-megoldásokra. Bármilyen leállás komoly kieséseket okozhat, ezért az alapul szolgáló rendszereknek is mindig kifogástalanul kell működniük. 

Az SAP-szoftverekkel dolgozó vállalatokat és szakembereket általában csak az érdekli, hogy a program megfelelően fusson, és ehhez mindig minden rendelkezésre álljon. A SUSE egyik legfontosabb célkitűzése, hogy segítsen ügyfelei számára minimalizálni az állásidőt, ezért a vállalat szakértői három hasznos tanáccsal szolgálnak ahhoz, hogy az SAP-t futtató rendszerek működtetése probléma- és leállásmentes lehessen. 

 

 

1. Tervezzünk minden esetre!

A SUSE az SAP-alkalmazások futtatására optimalizált SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications platform fejlesztése során azt tartotta szem előtt, hogy az a nap 24 órájában képes legyen megfelelő alapot biztosítani a kritikus fontosságú alkalmazások futtatásához. Váratlan esemény azonban még így is bármikor közbejöhet. Legyen szó hardveres meghibásodásról, emberi hibáról vagy éppen természeti katasztrófáról, az egészen biztosan a legrosszabbkor jön. Ilyen eseteknél rendkívül hasznos, ha egy olyan nagy rendelkezésre állást biztosító komponens is megtalálható a rendszerben, mint például a SUSE Linux Enteprise High Availability Extension.

 

A SUSE megoldása hatékony grafikus és parancssoros eszközöket tartalmaz, amelyek segítségével a vállalatok egyszerűen fürtözhetik fizikai és virtuális rendszereiket, hogy folyamatosan működtethessék SAP-szolgáltatásaikat. A termék öt különféle, nagy rendelkezésre állást, illetve katasztrófa utáni helyreállítást kínáló lehetőséget tartalmaz SAP-megoldásokhoz és az SAP HANA-ban használt adatokhoz, így minden vállalat megtalálja az igényeinek és a költségvetésének megfelelőt.

 

2. Állítsuk vissza az adatokat villámgyorsan!

Az természetesen rendkívül hasznos, ha gond esetén a szervezetek gyorsan újra működésbe tudják venni SAP-megoldásaikat, de ezeken kívül az SAP HANA-rendszereken, a memóriában futó adatokra is szükség van a megfelelő működéshez. Erről képes gondoskodni az SAP-termékekben megtalálható System Replication funkció, amely automatikusan menti az adatokat a backup rendszerben. 

 

A SUSE már korábban kidolgozta az első automatizált System Replication (SR) recovery megoldást, amely magában foglal egy egyszerű konfigurálást és automatizálást biztosító varázslót. Emellett lehetőséget biztosít a vállalatok számára hogy kiválasszák, hova kívánják áthelyezni a szolgáltatásokat probléma esetén, és előre meghatározott forgatókönyvek szerint gyorsan meg is valósítsák azt. A megoldást integrálták a SUSE Linux Enterprise High Availability Extension technológiával, így minden beállítható a HA/DR (nagy rendelkezésre állás és katasztrófa utáni helyreállítás) környezet konfigurálása során.

 

3. Kerüljük meg a problémákat!

A rendszereket muszáj naprakészen tartani. Ha a Linux közösség egy tagja felfedez egy biztonsági rést a Linux kernelben, azt azonnal be kell foltozni, hiszen nem engedhető meg, hogy hackerek hozzáférhessen a vállalat adataihoz. Az ehhez szükséges frissítések telepítéséhez azonban újra kell indítani a rendszereket, ami leállást eredményez, és ezzel együtt kiesést az üzleti működésben és a bevételben.

 

Ilyen esetekben jön jól a SUSE Live Patching technológiája, amelynek köszönhetően leállás nélkül telepíthetők a frissítések. A fejlesztés gyakorlatilag áthidalja a biztonsági problémát, így az SAP-alkalmazások is folyamatosan futhatnak, és a felhasználók sem érzékelnek semmilyen fennakadást a működésben. 

 

2016 ősze óta a SUSE már az SAP HANA, express edition megoldásának futtatására is alkalmas, amelynek segítségével a Microsoft Windows és Mac OS X felhasználók is könnyebben és kényelmesebben fejleszthetnek SAP HANA-alapú alkalmazásokat.

 

A Live Patching technológiáról szóló videó:

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36