Novemberben ismét JunctionX hackathon Budapesten!

forrás: Prím Online, 2023. október 25. 09:54

Magyarország legnagyobb hibrid programozó versenye nemcsak több ezer eurós összdíjazása, hanem közösségépítő ereje miatt is vonzza a kreatív IT-fejlesztőket, akik az esemény végére multinacionális vállalatok valódi problémáira mutatnak be akár azonnal megvalósítható megoldásokat.

A november 24. és 26. között ötödik alkalommal megrendezésre kerülő JunctionX Budapest programozói verseny a kreativitást, az újító megközelítést és a közös fejlődést állítja a középpontba. A résztvevőket egy támogató közeg fogadja, amelyben a szervezők és a kihívásokat adó vállalati partnerek képviselői egyaránt mentorként segítenek a feladatok megoldása során. A mesterszintű techtudás nem feltétel, a jelentkezőket az eseményt megelőzően november 10-én az Omixon irodájában egy speciális tréningnap is várja, amely nemcsak a technikai felkészülésben, hanem a csapatépítésben is segítséget nyújt. 

 

Az online és a fizikai térben egy időben zajló verseny offline helyszíne a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.

 

 

„A JunctionX Budapest szellemisége összhangban áll a MOME küldetésével, amely olyan művészek, tervezők és alkotók egyeteme, akik elkötelezetten törekednek arra, hogy innovatív ötletekkel gazdagítsák környezetüket. A verseny során napjaink aktuális kihívásainak sikeres teljesítéséhez a fiatal IT-fejlesztőkből, marketingesekből, designerekből álló csapatoknak olyan újító ötleteket kell bemutatniuk, amelyek nemcsak gyakorlati megoldásokat kínálnak az adott problémákra, hanem az üzleti világ képviselői számára is életképesnek bizonyulnak” – foglalta össze a verseny és az egyetem közös célját Berkovics Dalma, a MOME Innovációs Központ partnerkapcsolatokért felelős vezetője. 

 

A verseny menete idén sem változott: a 2‒5 fős csapatok a verseny előtt két nappal ismerkedhetnek meg a vállalatok által hozott kihívásokkal, amelyeket a megnyitót követően a partnerek részletesen prezentálnak. A versenyzőknek ezután 48 óra áll rendelkezésükre a megoldásokat meggyőzően prezentáló kétperces videó és a hozzá tartozó forráskód elkészítésére és feltöltésére. A kihívások győzteseit a vállalati partnerek választják egymástól független értékeléssel. A nyertes csapatok egyenként 1500 eurós díjazásban részesülnek. Az abszolút győztes eldöntésében a részt vevő csapatok is aktívan részt vesznek: egymás munkáját értékelve 8 döntőst választanak, akik ezután lehetőséget kapnak, hogy ötleteiket személyesen is prezentálják. Ezt követően a vállalati partnerek és a csapatok szavazással választják meg a versenygyőztes csapatot, amely 3000 euró pénznyereménnyel térhet haza. 

 

 

A tavalyi hackathonra rekordszámú, összesen 722 induló regisztrált közel 70 országból, amelyet az idei jelentkezőszám már most felülmúlt. A versenyzők megoldásokat javasoltak a weboldalakra tisztességtelen szándékkal érkező felhasználók kiszűrésére, de készült egy a külföldre utazókat és letelepedni készülőket segítő alkalmazás is, amellyel összehasonlítható a különböző országok árszínvonala, és a költözés előtt biztosabban felmérhető, milyen életminőséget tud majd fenntartani a kitelepülő az új országban.

 

„Az elmúlt 5 év során a JunctionX Budapest köré egy egymást támogató, nyitott, nemzetközi techközösség szerveződött, amelynek tagjai együtt fejlődhetnek és megoszthatják egymással a legfrissebb szakmai trendeket” – mondja Varga Károly, a szervező CraftHub egyik alapítója és CEO-ja. „A résztvevők a díjazás mellett a szélesebb szakmai közösségnek is bemutatkozhatnak, a legjobb ötleteik megvalósításához pedig akár szponzort is találhatnak” – tette hozzá az ügyvezető. A 2020-ban a Prezi és az IBM Budapest Lab spin-offjaként létrejött és azóta önállóan működő CraftHub informatikai rendezvényszervező cég célja, hogy segítsen az IT-közösségeknek képességeik fejlesztésében és az új kapcsolatok teremtésében.

 

 

A korábbi versenyekhez kihívást adó partnerként csatlakozott többek között az e-roller-megosztó TIER, a hűségprogram-technológiát fejlesztő Antavo, az online pénzküldéssel foglalkozó Wise és az Erste Bank. A szervezők örömmel adnak tájékoztatást a hazai és multinacionális vállalatok képviselőinek az együttműködési lehetőségekről, és segítenek megfogalmazni az őket foglalkoztató problémát összefoglaló versenyfeladatot is.

 

A helyszíni versenyzésre november 10-ig, az online részvételre november 22-ig jelentkezhetnek az innovatív szemléletű kódolók akár csapatban, akár egyénileg a JunctionX Budapest weboldalán, ingyenesen. Az egyéni versenyzőknek a szervezők segítenek csapatot találni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36