Megérkezett a nyolcszögletű tokkal ellátott fém G-Shock

forrás: Prím Online, 2022. október 9. 13:55

Már Magyarországon is elérhető a Casio oktogonális tokkal ellátott karóráinak, a 2100-es sorozatnak a legújabb tagjai. Az elegáns és időtálló dizájnt preferálók rögtön háromféle modell közül választhatnak. „A kizárólag nyolcszögletű lünettával rendelkező GA-2100-as az elmúlt néhány év legsikeresebb modellcsaládjának tekinthető idehaza. Itthon minden ötödik eladott G-Shock ebből a kollekcióból kerül ki” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Az első GA-2100-es karórák 2019-ben mutatkoztak be, az „ős G-Shock”, a DW-5000C modern és szabados értelmezéseként. Letisztult, vékony és áramvonalas kialakítása miatt gyorsan népszerűvé vált, leginkább a fiatalabb felhasználók számára. Az új GM-B2100-as karórák fontosabb komponensei – így például a tok, az előlap, a szíj és a hátlap - teljes egészében rozsdamentes acélból készülnek. A megfelelő ütésállóság biztosítása érdekében a Casio mérnökei a GMW-B5000 karóránál használt megoldáshoz folyamodtak. Vagyis a tükörfényű nemesacél előlap és a tok közé egy speciális gyantaréteg került, amely lehetővé teszi, hogy pontosan annyira ellenálló legyen, mint a műanyagból készült G-Shock karórák. 

A karóra lünettája a mesterien tökéletes megmunkálás érdekében számtalan aprólékos folyamaton megy keresztül. Először a kovácsoláson, majd a vágáson, végül pedig polírozáson esik át. A végeredmény pedig egy szemet gyönyörködtetően stílusos és elegáns karóra, amely magában hordozza a Casio japán mestereinek szenvedélyét és elhivatottságát. 

 

 

Az acél szépségének kihangsúlyozása érdekében a GM-B2100 különböző komponensei más-más felületkezelést kaptak. Az előlapot körkörős, hajszálakra emlékeztető polírozással látják el, míg az óra szíjának felszínét függőleges, ugyancsak hajszálakra emlékeztető polírozással varázsolják egyediévé. A gombokat, valamint a hátlap felületét pedig tükörsimára csiszolták. A GM-B2100 számlapja ugyancsak rendkívül alapos és precíz kidolgozásban részesült. Az eredmény egy 3D-hatású számlap, amely a 9 óránál segédszámlapot, valamint kis méretű digitális kijelzőt is kapott. A nagymutató és a percmutató pedig a szamurájkardok fémes csillogását idézi meg a másodperc töred részé alatt. 

A letisztult, sallangmentes megjelenés mellett a Casio nem feledkezett meg a legmodernebb technológiák alkalmazásáról sem. Ennek érdekében a karórát Bluetooth kapcsolattal is ellátták, emellett az óraszerkezete napelemes működtetésű (Tough Solar), így egy teljes töltés után akár héthónapig is működtethető teljes sötétségben. 

 

A teljesen fém GM-B2100 háromféle – fémesszürke (GM-B2100D-1A), sötétszürke (GM-B2100BD-1A) és rózsaarany (GM-B2100GD-5A) színben kapható. Mindhárom modell kényelmes viseletet biztosít a 49,8×44,4×12,8 mm-res és 165 grammos toknak köszönhetően. 

Kulcsszavak: karóra Casio

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50