A Casio rendhagyó karórákkal bővítette kínálatát

forrás: Prím Online, 2021. december 5. 16:09

A Casio Vintage karóracsaládja idén több ikonikus modellel bővült. Ez a kategória világszerte egyre népszerűbb, de a retró japán karórák iránt mutatkozó kereslet itthon is folyamatosan élénkül. A Pac-Man videójáték előtt tisztelgő példány, valamint az első Alien filmben feltűnő Casio karóra már a hazai vásárlók számára is elérhetőek. 

A Pac-Man a világ egyik legismertebb videójátékának számít, amit eredetileg 1980-ban adott ki a japán Bandai Namco Entertainment (később csak „Namco”). A koncepció középpontjában egy kis sárga fej áll, amelyet úgy kell megetetni a kis fehér pontokkal, vagy más elemekkel, hogy közben elkerülje a számára veszélyt jelentő szellemeket a labirintusban. A színes grafikával rendelkező játék hatalmas világsiker lett és manapság már okostelefonon, X-Boxon és Nintendón is elérhető. A Casio a játék előtt tisztelegve adta ki a különleges Pac-Man karórát, amely a japán óragyártó Vintage-kollekciójába tartozó A100-as modellcsaládjából kerül ki. Bár megjelenése miatt nem lehet összetéveszteni más modellekkel, a karóra saját típusszámot is kapott, így a rajongók A100WEPC-1B jelöléssel kereshetik idehaza. 

 

 

„Túlzás nélkül állítható, hogy a Pac-Man karóra egy jelenség és generációk vannak oda érte. A játék grafikáját idéző számlap, szíj és a tok arany kerete olyan kiemelkedő megjelenést kölcsönöz ennek a modellnek, hogy lehetetlen nem észrevenni” – hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere. Ha valaki nem a japán videójátékra utaló megjelenéssel szeretné megvásárolni, akkor akár akkor akár arany- (A100WEG-9AEF) vagy ezüst (A100WE-1AEF) színű kivitelben is lecsaphat rá.

A Pac-Man-hez hasonlóan a Nyolcadik utas a halál című 1979-es film is nagy ismertségre tett szert. Az alkotás, amelyben egy űrhajó legénységének kell megküzdenie egy rejtélyes idegen lénnyel igazi kultfilmmé vált. A film főhőse, az Ellen Ripley harmadparancsnokot alakító Sigourney Weaver egy Casio F-100-as modellel a csuklóján volt látható a sci-fiben. A Casio az A-100-as családot alapul véve leporolta a több mint a 42 éves filmben látható karórát és piacra dobta az A100WEGG-1A típust. „A grafitszürke tokkal, szíjjal és számlappal rendelkező modell ma már Magyarországon is elérhető minden olyan rajongó számára, aki szeretné magára ölteni az Alien-filmek ikonikus kellékeit” – tette hozzá Nagy Sándor. 

 

A különleges, a gyűjtők által is kedvelt karórák mellett továbbra is népszerűek a Casio Vintage karórák. A japán márka fémcsatos, fémszíjas és folyadékkristályos kijelzővel ellátott modelljein nem fog az idő. Bár korábban kifejezetten modern óraként tekintettek rájuk a digitális időkijelzés miatt, manapság már inkább a retró klasszikusok közé sorolható az oktogonális tokkal rendelkező Casio A168WA-1Y, vagy a kör alakú tokkal ellátott, fémszíjas A171WE-1AEF karóra. Mindkét típus megjelenésében a ’80-as éveket idézi, amikor a kijelző illuminátor háttérmegvilágítása, valamint a digitális ébresztő funkció még kuriózumnak számított.

 

 

„A vintage karórákat kedvelők között nemcsak azok rendelkeznek népes táborral, akik az eredeti megjelenésű, a kor stílusának megfelelő modellt preferálják, hanem azok is, akik szeretik a kultikus darabokat egy kicsit újraértelmezni. Ennek köszönhetően a retro Casio karórák között még az aranyszínű, azaz A158WETG-9AEF típus is népszerűnek számít” – hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere. A retro Casiok népszerűsége minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy manapság kedvező áron juthatnak hozzájuk a rajongók. Emellett nemcsak alkalmi, hanem akár mindennapi viseletként is megállják a helyüket.

Kulcsszavak: Casio Casio Vintage karóra

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50