Rekordszámú diák és csapat jelentkezett a K&H pénzügyi vetélkedőjére

forrás: Prím Online, 2022. február 22. 20:04

Rekordszámú versenyző nevezett be idén a tizenkét éves múlttal rendelkező K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőre, amelynek keretében a diákok 3-5 fős csapatokba verődve ismerkedhetnek meg a pénzügyi tudatosság alapjaival és a mindennapi bankolással. Összesen 2423 csapat és 9922 diák jelentkezett 585 iskolából. Ez nevezői csúcsot jelent a vetélkedő történetében, egyrészt több mint 850 csapattal többen jelentkeztek a tavalyi tanévhez képest, másrészt 10 százalékkal meghaladja a járvány előtti, 2019/20-as évi létszámot is. A különdíjak nyertesei is kihirdetésre kerültek.

Minden eddiginél több versenyző vágott neki a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő idei fordulóinak – közölte a bank. Az első fordulóra összesen 9922 diák 2423 csapatot alkotva nevezett be a versenyre 585 iskolából. Ez nevezői rekordot jelent, a 2011-ben útjára indult vetélkedősorozatban, 10 százalékkal meghaladva a járvány előtti szintet.

 

Az első fordulót követően a K&H Bank a különdíjakról is döntött: a legtöbb diákot felkészítő személy és a legtöbb diákot nevező iskola, valamint a legtöbb diákot nevező leghátrányosabb helyzetű kistérségekben működő iskola is különdíjban részesült. Minden különdíj nyertes pénz és tárgynyereményt is hazavihet.

 

 

Miért fontos? 

“A kiemelkedő érdeklődés elsősorban annak köszönhető, hogy a pandémia miatt hirtelen, egyik napról a másikra megváltoztak a mindennapok, ezen belül sokak pénzügyi helyzete is. Erre pedig azonnal reagálnia kellett a háztartásoknak.  Fókuszba került a pénzügyi tudatosság, amely egy bármikor előálló rendkívüli helyzetben megoldást nyújthat az érintetteknek. A járványhoz köthető változás természetesen érintette a diákokat, gyerekeket is, egyben világossá tette, hogy még nagyobb szükség van a pénzügyi oktatásra. Nemcsak a pandémiás hatás, hanem az elképesztő sebességgel haladó digitalizáció is hozzájárult ahhoz, hogy még népszerűbbé váljon a vetélkedő.” – mondta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. Hozzáfűzte: “A bank több mint 10 évvel ezelőtt azért indította el a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, hogy a felnövekvő generáció olyan pénzügyi tudást kapjon a kezébe, melynek segítségével felnőttként okosan lesz képes dönteni saját pénzügyeiről.” A vetélkedőhöz készített ismeretanyag illeszkedik a mai elvárásokhoz, KáPé, az animált vlogger meséli el kalandjait arról, hogyan sikerül összegyűjtenie a kiszemelt játékkonzol árát. Az epizódsorozat bemutatja többek között, hogy mi az a hitel, mit jelent az öngondoskodás, miért és hogyan érdemes takarékoskodni, továbbá ismerteti a biztonságos online vásárlás menetrendjét is. 

 

Fordulók, nagyszabású végjátékkal

Az idei vetélkedőnek összesen négy állomása van, amelyek online kerülnek megrendezésre: a lezajlott első forduló, majd a márciusi második forduló után következnek a regionális középdöntők.

 

A továbbjutó csapatok a várhatóan május 10-11-én sorra kerülő online döntőben mérkőznek meg egymással. A döntőben a regionális középdöntő legjobb csapatai, korosztályonként 8-8 csapat versenyezhet az első helyért. Mind a négy korosztályban 5-5 feladványt kell a csapatoknak megoldaniuk, amelyek elsősorban a pénzügyi ismeretek gyakorlati alkalmazásának képességét mérik fel, az eredményhirdetés pedig május 17-én lesz. 

 

A K&H nyereményözönnel készül a döntő győztesei számára is: a 3-4. és 5-6. osztályosok többek között Segwayt, Mediapadet és fejhallgatót nyerhetnek. A 7-8. és 9-11. osztályosok PocketBookért, okosóráért, hordozható hangszóróért versenyezhetnek, a győztes diákokat és csapatokat felkészítő pedagógusok vagy szülők 80-120 ezer forintos ajándékutalványt kapnak. A legjobban szereplő csapatok pedig 200-300 ezer forintos ajándékutalvánnyal lesznek gazdagabbak.

Kulcsszavak: vetélkedő

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36