Már 100 millió eszközön fut a HUAWEI saját operációs rendszere

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 16. 17:32

Már több mint 100 millió HUAWEI okoseszköz – beleértve az okostelefonokat, táblagépeket és viselhető okoseszközöket – használja a vállalat legújabb operációs rendszerét, a HarmonyOS 2-t. 

A százmilliós felhasználószámot mindössze három hónappal a rendszer bemutatását követően érték el, ami új rekordnak tekinthető az iparágban – jelentették be a vállalat sencseni rendezvényén. Az eseményen a HUAWEI Technologies Fogyasztói Üzletága számos új intelligens, irodai eszközt – többek között asztali számítógépet, notebookokat és nyomtatót – mutatott be, amelyek a globális piacon lesznek elérhetők.  

 

Szeptember 13-án számos új irodai eszközt mutatott be a HUAWEI Technologies. A globális piacon mostantól elérhető a HUAWEI MateBook 13s, a MateBook 14s, a HUAWEI MateStation X asztali számítógép, a HUAWEI MateView GT 27 monitor, valamint a HUAWEI PixLab X1 nyomtató is. Emellett azt is bejelentették, hogy meghaladta a 100 milliót azoknak a felhasználóknak a száma, akik frissítették készülékeiket HarmonyOS 2-re.

 

Rekord gyorsaságú telepítés

"Ez egy hatalmas mérföldkő. Hálásak vagyunk fogyasztóinknak és partnereinknek a támogatásért!" - mondta a rendezvényen Richard Yu. A HUAWEI Fogyasztói Üzletágának vezetője hozzátette, a HarmonyOS már nemcsak az okostelefonok, hanem az összes okoseszköz kényelmes, gördülékeny és biztonságos összekapcsolódását, illetve együttműködését kínálja a felhasználók számára. A megosztott technológián alapuló rendszerszoftver az eddig függetlenül működő eszközöket egy nagy szupereszközzé kapcsolja össze a hardverintegráción és a Service Widget-eken keresztül. 

 

A HarmonyOS 2-t rekord ütemben telepítették a felhasználók: a megjelenés után egy héttel az operációs rendszer elérte a 10 millió letöltést. Ez a szám július 8-án 30 millióra emelkedett. Szeptember 12-én, három hónappal a bevezetés után, a felhasználók száma átlépte a 100 milliót. Ilyen rövid idő alatt egyetlen mobil operációs rendszer sem ért el ilyen mennyiségű felhasználót.  

 

 

Fejlesztők között is népszerű

Az új operációs rendszer nemcsak a felhasználók körében népszerű, számos fejlesztő és partner is csatlakozott a HarmonyOS ökoszisztémájához. Számuk mára meghaladta az 1,3 milliót, ami tízszeres növekedést jelent a tavalyi évhez képest. 

 

A HUAWEI a jövőben még tovább növeli az elérhető kódokat az OpenHarmony nyílt forráskódú projekthez, hogy segítse annak növekedését és fejlődését, lehetővé téve a különböző iparágak fejlesztőinek, hogy az OpenHarmony-n alapuló, következő generációs operációs rendszereket építsenek, ami tovább segítheti a digitalizációt és az intelligens fejlesztést. 

 

Új termékek a globális piacra

Ezen a rendezvényen debütált egy új termékkategória, a HarmonyOS-t futtató HUAWEI PixLab X1 nyomtató. Ez az élvonalbeli nyomtatást biztosító termék is része a vállalat intelligens irodai Seamless AI Life (élet a gördülékeny AI megoldásokkal) megoldásainak. A felhasználók Bluetooth-on keresztül csatlakoztathatják a nyomtatót a közeli HUAWEI eszközükhöz, beleértve a telefonokat, táblagépeket vagy számítógépeket. A folyamat mindössze 20 másodpercet vesz igénybe. A PixLab X1 működése egyszerű és hatékony, valamint támogatja a Tap to Print funkciót is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50