Világújdonság: fülhöz igazodó zajszűrés a HUAWEI új, vezeték nélküli fülhallgatójában

forrás: Prím Online, 2021. július 31. 16:33

A HUAWEI Technologies a világon elsőként mutatott be olyan vezeték nélküli, nyitott kialakítású fülhallgatót, mely a felhasználó füléhez igazodva csökkenti a környezeti zajokat. A FreeBuds 4-ben továbbfejlesztették az aktív zajszűrési technológiát (ANC), a készülék az új Adaptive Ear Matching (AEM), azaz fülhöz igazodó funkcióval kimagasló hangminőséget kínál. 

A légiesen könnyű fülhallgatók súlya egyenként csupán 4,1 gramm, a töltőtok pedig 15 perces töltéssel 2,5 órás zenelejátszást biztosít. A FreeBuds 4 kerámia fehérben és fagyott ezüst színben, augusztus 2-től elérhető a HUAWEI kereskedelmi partnereinél bruttó 54.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Nyitott kialakítás, kizárt hangok

Az Adaptive Ear Matching (AEM) technológia a fül alakjának és a fülben elfoglalt pozíciójának automatikus észlelésével intelligens módon meghatározza az optimális zajcsökkentési beállításokat, így a felhasználók bármilyen körülmény között élvezhetik az állandó és magas minőségű hangzást. A FreeBuds 4 az első nyitott kialakítású fülhallgató, mely kétmikrofonos zajcsökkentő technológiát alkalmaz, így még pontosabban szűri ki a környezeti zajokat. 

 

A Freebuds 4 kialakítását 13 helyen módosították elődjéhez képest, ezért nemcsak jobban illeszkedik a fülbe, de jobban is szól. A kimagasló hangzásért a 4 darab, folyadékkristályos polimer (LCP) kompozit membrán felel, amely akár 40 kHz-en rezeg, így a magas hangok gazdagabban, teljesebben szólalnak meg. A mérnökök a 14,3 mm-es dinamikus meghajtók mellett 15%-kal nagyobb basszuscsövet építettek a készülékbe, így teltebbek a mély hangok és jobban dübörög a basszus.

 

 

Pehelykönnyű fülékszer

A fülhallgatók egyenként mindössze 4,1 grammot nyomnak, a Freebuds 4 töltőtokja pedig mindössze 21,2 mm vastag, súlya csupán 38 g, ezzel 6,3%-kal kisebb és 20,8%-kal könnyebb, mint elődje. A szimmetrikusan kerek dizájnú tok és a fülhallgatók két lenyűgöző színben, kerámia fehérben és fagyott ezüstben érhetők el.

 

Aktív zajszűrés nélkül a fülhallgató 4 óra folyamatos, a töltőtokkal együtt 22 órás zenelejátszást kínál. Bekapcsolt aktív zajszűrés mellett ez az érték 2,5 óra. A HUAWEI kiemelkedő gyorstöltési technológiájának köszönhetően mindössze 15 perces töltéssel 2,5 órányi zenelejátszásra elegendő az üzemidő, így a felhasználóknak nem kell aggódniuk az akkumulátor szintje miatt akkor sem, ha éppen sietnek valahova. 

 

Intelligens audio kapcsolat

A Freebuds 4 számtalan módon csatlakoztatható, beleértve a közelségi párosítást, a felhőalapú információ-megosztáson keresztüli párosítást, a kettős eszközcsatlakozást és a Kapcsolatközpont szolgáltatást. A fülhallgatók bármely EMUI alapú eszközhöz kapcsolódnak, a HUAWEI okostelefonoktól a táblagépekig és a PC-kig, zökkenőmentes hangátmenetet nyújtanak az eszközök között. 

 

A Kettős eszközcsatlakoztatás Dual device connection technológiának köszönhetően a FreeBuds 4-hez akár egyszerre két eszköz is csatlakoztatható, legyen szó HUAWEI okostelefonról, táblagépről, PC-ről, okosóráról, vagy intelligens kijelzőről, de akár bármely más Android, iOS vagy Windows rendszert futtató okoseszközről. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy anélkül élvezhessék kedvenc zenéiket vagy műsoraikat, hogy közben a telefonjukról sem csatlakoznak le. Bejövő hívás esetén a zene vagy a műsor szünetel, és a headset zökkenőmentesen átkapcsol a telefonra. A HUAWEI új operációs rendszerében, a HarmonyOS-ben is megtalálható HUAWEI AI Life audiokapcsolati vezérlőközpont egyszerre tíz csatlakoztatott eszközt tárol, amelyek között a felhasználók rugalmasan válthatnak egyetlen koppintással.

 

 

Árak és elérhetőség

A HUAWEI FreeBuds 4 kerámia fehér és fagyott ezüst színekben augusztus másodikától elérhető a HUAWEI valamennyi kereskedelmi partnerénél bruttó 54.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

 

A MediaMarkt, az Extreme Digital, az Euronics, a BestByte, valamint az eMAG, üzleteiben ugyanakkor augusztus 2. és 15. között vásárolt modellek mellé ajándék Band 4 Pro (melynek értéke 24.990 Ft) és egy hónapos ingyenes Spotify Premium előfizetés is jár a vásárlóknak.

 

A FreeBuds 4 az alábbi linken már előrendelhető: https://consumer.huawei.com/hu/promo/freebuds4-raadas-band4pro/

Kulcsszavak: Huawei fülhallgató

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50