Tovább épül a Fotex netáruháza

2000. szeptember 1. 14:25
A FotexNet Kft. és a Matáv képviselői ma megállapodtak arról, hogy Matáv infrastruktúrán fejlődik tovább a FotexNet.hu, amely szeptembertől internetes áruházból kereskedelmi portállá alakul.
A kereskedelmi portál a Matáv és a MatávNet együttműködése révén valósul meg: a Matáv optikai hálózatán, MatávNet-hozzáféréssel. A kereskedelmi portál zavartalan hálózati működését a távközlési cég nagy sávszélességű (10 Mbps) ATM alapú adatátviteli szolgáltatása (Lan Flex) biztosítja, melyet tovább erősít egy kisebb sávszélességű (2 Mbps) menedzselt bérelt vonali szolgáltatás (Flex Com).

Az elmúlt három hónapban a FotexNet.hu, mint Magyarország legnagyobb kínálattal rendelkező, pillanatnyilag 500 000, az áruház építésének befejezésekor több mint 2 millió terméket tartalmazó internetes áruháza működött. Szeptember 1-jétől a kereskedelmi funkciók mellett elindulnak a média, a szolgáltatás és a közösség funkciók, ezzel megteremtvén Magyarország első kereskedelmi portálját.

A FotexNet.hu a nemzetközi portálokhoz hasonlóan egyrészt kezdőoldalként, kiindulópontként kiván működni, ugyanekkor a site látogatói rengeteg olvasnivalót, szórakozási lehetőséget és szolgáltatási bőséget érhetnek el.

Az elmúlt három hónap során a FotexNet.hu megnyitotta zene, video, DVD, egyedi beszerzés, műszaki cikk, telekom, szoftver és hardver áruházait, melyet a következő hetekben követnek a könyv, a bútor, a háztartás, szépségápolás és ajándék osztályok, melyet a második három hónapos épülési szakasz végére a kiárusítás és a képcsarnok megnyitása zár le.

Az áruház próbaüzeme alatt bevezetésre került a bankkártyás fizetés. A rövidesen ezt kiegészítő S@FENET Don’t Worry szolgáltatás pedig garantálja majd a kártyás fizetések tökéletes biztonságát.

A szeptember 1-jei bővülés után az áruház a kereskedelmi portál címlapjáról, illetve az aruhaz.fotexnet.hu címen érhetô el.

A kereskedelmi portál egyik legmeghatározóbb része a média. A magyar on-line és tradicionális sajtó legelismertebb és legolvasottabb szereplőinek híreiből és cikkeiből szerkesztve, saját tartalom nélkül folyamatos, 24 órás frissítésű oldalak szeptember 1-jétől érhetők el a portál címlapjáról és a media.fotexnet.hu cím alól. FotexNet.hu az elkövetkező három hónap során a médiasite szerkesztésébe folyamatosan újabb, belföldi és nemzetközi szakmai partnereket von be.

A fórumok, chat, szavazások, interaktív toplisták mellett Magyarországon egyedülálló lesz a több mint 25 (későbbiekben 100) shockwave és java alapú játék (hazai és külföldi fejlesztések egyaránt), melyek közt megtalálhatóak lesznek az egyszerű logikai játékok (Pasziánsz, Tetris) és az egyszerre több felhasználós multiplayer változatok is. A későbbiekben ezek a játékok pontszerző játékként üzemelnek majd, szorosan integrálva az értékésítési folyamatokkal.

A portál negyedik funkciója a szolgáltatás. Itt megtalálhatóak a már itthon is ismert alapvető portálszolgáltatások, mint az ingyenes e-mail postafiók, ingyenes tárhelylehetőség, illetve a Magellán keresô (több mint tizenötezer, folyamatosan bővülő kategorizált, ellenőrzött és osztályozott weblappal), on-line ételrendelés a NetPincér segítségével, a HVG Jobline-nal közös állássite, a ConCorde Direct-tel közös értékpapír-szolgáltatás.

Ugyancsak újdonság a vásárlói kosár szolgáltatás, melynek segítségével a látogatók pillanatnyilag három termékcsoportban hasonlíthatják össze a kiskereskedelmi hálózatok árait.

A Vásárlási Utalvány-akciója keretében a Fotex-csoport boltjaiban a nagy értékű vásárlásoknál kapott FotexNet.hu utalványokat kizárólag internetes vásárlásra lehet majd felhasználni. Az utalványok 100 és 500 forintos címletekben készültek, húszmillió forint értékben.

A tervek szerint a portálépítés második szakaszának végére már a kereskedelmi portál nemzetközi terjeszkedése is realitássá válik. A FotexNet elsőként az év végére Romániában is fog szolgáltatni, s a multinacionalizálódás folyamatának végére kb. 300 millió potenciális látogatót kíván kiszolgálni saját anyanyelvén.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36