Pannon és/vagy T-Mobile mobillal vásárolható D1 autópálya matrica

Kovács Attila, 2006. március 17. 17:02
Március 17-től pannonos és/vagy t-mobile-os mobiltelefonnal is megvásárolható a személygépkocsikra érvényes D1 típusú 4 napos autópálya-matrica - közölték a GKM, az Állami Autópálya Kezelő, a Pannon és a T-Mobile mai közös sajtótájékoztatóján.
Ehhez a következőket szükséges tenni: szóközök nélkül bebillentyűzve, sms-ben el kell küldeni a rendszámot a 8100100 számra, az erre kapott értesítésre meg kell nyomni a "válasz" gombot, és jóváhagyásképpen vissza kell küldeni egy ok üzenetet. Ezt követően másodpercek alatt a négynapos (D1) matrica sikeres megvásárlásáról a rendszer küld egy sms-t, amely tartalmazza az azonosítót. A kapott üzenetet a matrica lejártának időpontjáig meg kell őrizni.

Az autópálya-matrica díján túl a mobilkészülékes matricavásárlás alkalmanként további 100 forint tranzakciós díjba kerül. Inotai Balázs, a Cellum Magyarország Rt. vezérigazgatója elmondta, cégük dolgozta ki és szállította a mobiltelefonos autópálya matricafizetéshez is szükséges micropayment alkalmazási rendszert, illetve részt vett a mobilról történő matricarendelés fejlesztésében. A Cellum jó lehetőséget lát benne, hogy az alkalmazással az európai piacra is kilépjen.

További, a tájékoztatón elhangzott információk: sikeres bevezetést követően, néhány héten belül tervezik a rendszert kiterjeszteni a többi matricatípus mobiltelefonos megvásárlására is; a pre-paid-es mobil előfizetőknek matricavásárlás előtt mindenképpen előbb fel kell tölteni kártyájukat; Nagy Attila (ÁAK) szerint a Vodafone részére is meghirdették a szolgáltatást, de a harmadik hazai mobil szolgáltató eddig nem kívánt a lehetőséggl élni.
Kulcsszavak: T-mobile-hu Pannon GSM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55