Jövőre felkészített technológiákkal érkezik a Fujitsu X Line PC-család

forrás: Prím Online, 2012. november 12. 08:05

A Fujitsu bemutatta új asztali termékcsaládját, a Fujitsu X Line-t. Az egységes, stílusos megjelenésű PC-ket, vékony klienseket és kijelzőket tartalmazó X Line innovatív, jövőre felkészített technológiákkal segít a munkahely átformálásán dolgozó vállalatoknak megújítani az asztali számítástechnikát. Az X Line bemutatására Európa legnagyobb, egyetlen szállító által szervezett IT-rendezvényén, a Fujitsu Fórumon kerül sor, Münchenben.

Ez az iparág első olyan homogén asztali számítástechnikai termékcsaládja, amely kifejezetten az átalakulás gyorsításának szándékával jött létre és a jövő legalapvetőbb irodai számítástechnikai igényeit állítja a középpontba: az interaktív érintőképernyők használatát, az intelligens együttműködés támogatását, valamint a több platformon és eszközön átívelő, zavartalan felhasználói élményt.

A mindhárom termékkategóriában követett, egységes formatervnek és a talpba épített számítógépegységeknek köszönhetően a Fujitsu X Line család olyan vonzó munkafelületet hoz létre, amit minden felhasználó saját munkavégzési szokásaihoz igazíthat. A Fujitsu X Line zászlóshajója, a Microsoft Windows 8-alapú ESPRIMO PC modell az új operációs rendszer minden jellemzőjét támogatja és a szorosan a használati élménybe integrálja.



A Fujitsu X Line ESPRIMO PC-jének és FUTRO vékony kliensének alapértelmezett jellemzője az állítható magasságú, keret nélküli 23 hüvelykes (58,4 cm) full HD érintőképernyős kijelző. Opcióként 12 mm vastagságú, szupervékony képernyő is választható a rendszerhez. Az X Line PC és vékony kliens kijelzője bármilyen szögbe elfordítható és billenthető – a prezentációk megosztásához akár teljesen vízszintes szögbe is lehet állítani a megbeszélések során. Alkalmazkodó vezérlése a környezeti fény erősségét figyelembe véve mindenkor optimális szinten tartja a képernyő fényerejét. Az ESPRIMO X asztali PC és a FUTRO X vékony kliens ultrahangos szenzora érzékeli, ha a felhasználó feláll az asztaltól, és ilyenkor automatikusan kis energiafogyasztású vagy alvó üzemmódra vált. A biztonsági jellemző bekapcsolásával a jogosulatlan hozzáférést is megakadályozza. Az integrált arcfelismerésnek köszönhetően az ESPRIMO X felhasználója a képernyőre pillantva kioldhatja a rendszert. A céges ügyfelek elvárásaihoz igazodva a rendszer biztonsági jellemzőket (pl. TPM modult, SmartCard olvasót) is tartalmaz és az X Line összes PC-je és vékony kliense együttműködik a Fujitsu DeskView felügyeleti alkalmazásokkal.

A virtuális és szerveralapú számítástechnikához szánt, rendkívül hatékony FUTRO X Line vékony kliens egyetlen Ethernet kábelen kapja az áramot, ami a minimális fogyasztás mellett az íróasztal rendezettségéhez is hozzájárul. A FUTRO X Line vékony kliens nem kényszeríti kompromisszumra gazdáját. A PC-nél megszokott használati élményt nyújtja érintőképernyős hozzáféréssel, és biztosítja a backend-rendszereken futó sokféle alkalmazás azonnal elérését. A vékonykliens-környezetet használó ügyfelek eLux® RL vagy Windows® Embedded Standard operációs rendszer között választhatnak, a kategóriában egyedülálló Scout Enterprise felügyeleti szoftverrel.

Az X Line trió harmadik darabja az új Fujitsu X kijelző, amely energiahatékonyabb működés mellett nyújt élesebb és tisztább képet, és a korábbi asztali gépekre is kiterjeszti az X Line koncepcióját, ugyanakkor hozzájárul a jövőorientált irodai környezetek homogén megjelenéséhez és használati jellemzőihez. A Fujitsu Display X támogatja az okostelefonok kijelzőinek tükrözését az MHL csatlakozáson keresztül. Így a 23 hüvelykes kijelző okostelefonnal együtt is használható, miközben MHL kábelen keresztül a telefon akkumulátorát is feltölti.



„Rendkívül dinamikus, színvonalas megjelenésű asztali számítástechnikai termékcsalád létrehozására törekedtünk különleges dizájn-jellemzőkkel, például keret nélküli képernyővel, és kiváló minőségű anyagok, köztük csiszolt alumínium felhasználásával. Az is cél volt, hogy az X Line eszközöket ne egyszerűen csak használják az emberek, hanem interakciót folytassanak velük. Ezért volt annyira fontos a tervezési koncepció szempontjából a fejlett ergonómia, például az, hogy a kijelzőt egyetlen ujjmozdulattal a kívánt pozícióba lehessen állítani” – hangsúlyozta Toni Koberling, a Fujitsu Technology Solutions tervezési vezetője.

„A munkahelyi környezet gyorsuló változására reagáló Fujitsu X Line koncepció nagy előrelépés a PC fejlődésében – és garantált helyet biztosít számára a jövő dinamikus munkakörnyezetében. Az X Line a termékcsalád egészére érvényes, egyedi formatervet követ és élvonalbeli jellemzőkkel rendelkezik. Teljes körű támogatást nyújt az asztali virtualizációhoz, kiváló vizuális teljesítményt kínál és okostelefonnal is együttműködik. A PC és vékonykliens-modellek érintőképernyői és fejlett jelenlét-érzékelői is részét képezik annak az egységes, elegáns dizájnnak és új generációs innovációs csomagnak, amely révén az X Line felhasználói még egyszerűbben és elmélyültebben dolgozhatnak” – emelte ki Dieter Heiss, a Fujitsu Technology Solutions munkahely-rendszerekért felelős alelnöke.

Ár és piaci bevezetés
A Fujitsu X Line azonnal rendelhető. A termékek ára országonként változik.

Kulcsszavak: Fujitsu PC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38