A Fujitsu FlexFrame következő generációja SAP HANA infrastruktúrához

forrás: Prím Online, 2012. november 9. 13:10

A Fujitsu bemutatta az SAP megoldásokat futtató egységes környezetek üzemeltetéséhez készült, új FlexFrame Orchestrator megoldását az Európa legnagyobb, egyetlen szállító által szervezett ügyfélrendezvényeként számon tartott Fujitsu Fórumon. A FlexFrame Orchestrator az SAP HANA platform installációira is kiterjeszti az átfogó adatközpont-üzemeltetést, amelybe az erőforrásgazdálkodás, a szolgáltatásmenedzsment, valamint a rendelkezésre állást növelő és a katasztrófa utáni visszaállítást támogató képességek is beletartoznak az SAP alkalmazásokat futtató környezet egészében.

A bevált megoldás több mint 50 százalékos költségmegtakarítást kínál az SAP ERP alkalmazásait futtató környezetekben. A FlexFrame Orchestrator felhasználói ezentúl az SAP HANA installációinak költségeiben és komplexitásában is hasonló változásokra számíthatnak. Ezt az SAP HANA FlexFrame Orchestratorral felügyelt adaptív IT-infrastruktúrákba integrálásával, és ezen keresztül a rugalmasabb, gyorsabb és hibatűrőbb működéssel érhetik el.

A Fujitsu FlexFrame Orchestrator felhasználásával a szolgáltató vállalatok valós idejű adatközpontokat építhetnek ki és üzemeltethetnek. Jelenleg ez az egyetlen olyan adaptív infrastruktúra-felügyeleti platform, amely mind a négy szolgáltatási modellt támogatja – a hagyományos, önállóan üzemeltetett helyszíni rendszereket éppúgy, mint a menedzselt szolgáltatásokat, a helyszínen kívül üzemeltetett (hosztolt) rendszereket és a felhőszolgáltatásokat.

A Fujitsu eltörli a FlexFrame hardver- és szoftverkövetelményeire vonatkozó korlátozásokat, és szoftver appliance formájában is elérhetővé teszi a FlexFrame-et. A FlexFrame technológia így tanúsítási program keretében, szélesebb körben is alkalmazható lesz, és az ügyfelek más szállítók tanúsított adatközpont-technológiáján is futtathatják a FlexFrame-et. Így a szerveres, adattárolási és hálózati képességek elvárt szintjét teljesítő, jóváhagyott konfigurációk felhasználói is élvezhetik a FlexFrame technológia előnyeit.

A Fujitsu javítja az SAP HANA szoftvert futtató IT-környezetek felügyeletét, hibatűrését és rendelkezésre állását
2011-es bevezetése óta az SAP HANA jelentősen gyorsította a vállalati döntéshozatalt a jobb üzleti analitikának köszönhetően. A Fujitsu FlexFrame Orchestrator a heterogén adatközpont-környezetek működésének megszakítása nélkül bevezethető. Nagyvállalati kategóriájú jellemzőivel a rendszerek optimális teljesítményszintet érhetnek el. A FlexFrame Orchestratorral a rendszererőforrásokat rugalmasan kiosztó, teljes körűen optimalizált infrastruktúra hozható létre. A FlexFrame beépített automatikus adminisztrációs funkciója a rendszer beüzemelését és karbantartását is gyorsítja és egyszerűsíti.

Az összes node magas szintű rendelkezésre állását garantáló és a teljes SAP HANA installáció üzemeltetését javító Fujitsu FlexFrame megszünteti a komplexitást, hiszen gazdáinak többé nem kell külön-külön felügyelniük az összetett fürtöket. A rendszererőforrások dinamikus kiosztása a költséghatékonyságot is növeli. A FlexFrame képes dinamikusan mozgatni az SAP HANA-alapú terheléseket a szerverek között – így az ütemezett karbantartások idején is zavartalan az átállás és folyamatos a rendelkezésre állás. Ráadásul a FlexFrame kevesebb tartaléknode-ot igényel az átálláshoz (failover).
 

Kulcsszavak: SAP adatközpont Fujitsu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Az AI kutatja a kritikus ásványkincseket is

Közel 1 millió amerikai dollárral zárta az újabb befektetési körét a Beholder. Ennek köszönhetően lett az AI-alapú, kritikus ásványkincsek feltárásában élenjáró ukrán startup finanszírozója az EIT InnoEnergy, a Rockstart Energy és az STRT. A friss források bevonásával a vállalat felgyorsíthatja a kutatómunkáját és a mesterséges intelligencia-eszközeire alapozva segítheti a zöld energiaátmenethez szükséges kritikus nyersanyagok kitermelését.

2024. május 13. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36