FutureZone 2.0: T-Systems és Cisco közös fejlesztések

forrás Prim Online, 2012. október 10. 12:13

A T-Systems Magyarország új, Budafoki úti épületében megnyílt a FutureZone 2.0 innovációs központ. A Cisco legújabb technológiáira épülő központ az IP alapú hálózati megoldásokra – így videóra, együttműködéses megoldásokra és adatközponti technológiára – fókuszál. A központban jelenleg folyó munka elsősorban e technológiák cloud alapú megoldásaira épít, míg a közeljövő projektjei között a zöld IT, a biztonságos wifi illetve az informatika innovatív egészségügyi alkalmazása szerepelnek.

A megújult innovációs központ feladatköre a T-Systems Magyarország ügyfeleit célzó szolgáltatások fejlesztésére, valamint demó- és képzési tevékenységekre terjed ki. A Magyar Telekom leányvállalataként működő T-Systems Magyarország Budafoki úti épületében kialakított centrumot, a FutureZone-t a legújabb Cisco-technológiákkal szerelték fel, így egyebek mellett a Cisco TelePresence virtuális tárgyalóval, a Cisco Webex együttműködéses platformmal, a Cisco Unified Communications egységes kommunikációs rendszerrel és a Cisco UCS egységes adatközponti megoldással. A központban használt Cisco TelePresence tárgyaló révén a szakemberek a világ több mint 200 városával teremthetnek kapcsolatot és férhetnek hozzá a Cisco nemzetközi termék- és szolgáltatásfejlesztési szakértői erőforrásaihoz.


A T-Systems Magyarország nemrég átadott új irodaházában is alkalmazza ezeket a technológiákat. Több mint 1500 alkalmazott használja vezetékes és mobil eszközein a rendszer összes vállalati szintű szolgáltatását, köztük az IP telefóniát, a videokonferenciát, a chatet, a webexet és a presence információkat.


Future Zone – a jövő projektjei


A FutureZone 2.0-ban a Cisco és a T-Systems Magyarország együttműködése keretében a közeljövőben a következő területeken indulnak újabb fejlesztések:


     - Hálózati sérülékenységi esetek elemzése/elkerülése Wifi, vizsgálata és kiküszöbölése. Ritkán gondolunk arra, hogy vezetékes számítógép-hálózatunkban is lehetnek olyan biztonsági rések, amelyek adataink illetéktelenek kezébe jutását, elvesztését okozhatja. A T-Systems mérnökeinek elemző és fejlesztő tevékenysége e terület minél mélyebb megismerését és új védekezési módszerek kidolgozását célozza.
     - e-Health: Az infokommunikáció mára olyan szintre jutott el, hogy az valódi segítség lehet a gyógyításban is. Itt nemcsak az adatok gyors feldolgozásáról és – tartózkodási helytől függetlenül – biztonságos eléréséről van szó, hanem például arról is, hogy a telepresence technológia hogyan segítheti a gyors diagnosztizálást vagy akár az orvostanhallgatók oktatását.
    - zöld IT (energiamenedzsment): A hálózati eszközökben rendelkezésre álló intelligencia lehetővé teszi azt, hogy irodai környezetünk alkalmazkodjon hozzánk és a lehető legkevesebb energiát használja. Ha nem tartózkodunk munkahelyünkön, akkor az asztali telefonunk lekapcsolhat, a vezeték nélküli hálózat kisebb teljesítménnyel működhet – és még számos olyan okos megoldást fedezhetünk fel ezen a területen, amely összességében igen jelentős energia megtakarítást eredményez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36