Amikor az e-mail nem elég

A jövő a mobil nyomtatásé

forrás Prim Online, 2011. december 20. 14:00

A mobil eszközök terjedése magával hozza a kapcsolódó szolgáltatások fejlődését is, amelyek segítenek jobban kihasználni a hordozhatóságban rejlő lehetőségeket. Ezen területek közé tartozik a mobil nyomtatás témaköre is, amelyre egyre nagyobb a felhasználók igénye.

Mobil nyomtatáson −bár a kifejezés félrevezető lehet − alapvetően azt értjük, hogy egy mobil készülék − okostelefon, laptop, tablet, stb. − interneten kapcsolódik egy szintén a webhez kapcsolt nyomtatóhoz, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a távoli nyomtatást anélkül, hogy a nyomtatóhoz közvetlen hozzáférése lenne. Néhány esetben e-mail nyomtatásáról van szó, amikor a fájlt csatolva küldik a hálózatra kapcsolt nyomtató közvetlen e-mail címére. Máskor a problémát felhőalkalmazásokkal oldják meg.

A lehetőség gyakorlati haszna elsősorban az üzleti szférában mutatkozik − az üzletembereknek nem kell megvárni, míg visszaérnek az irodába, hogy ott nyomtassanak és fontos dokumentumokat osszanak meg munkatársaikkal, ügyfeleikkel vagy partnereikkel − mutatott rá Újlaki Andrea, az OKI marketing menedzsere. Ehhez hasonlóan az is lehetséges például, hogy valaki repülőjegyet foglaljon, miközben hazafelé utazik a vonaton, és a beszállókártyája már a nyomtatóban várja, mire megérkezik.
Az Ericsson azt jósolja, hogy a világon a mobil előfizetők száma 2011 végére meghaladja az egymilliárdot. Az iparági kutatásokat végző Gartner előrejelzése szerint a cégek 90 százaléka mérettől függetlenül támogatja majd a személyes eszközökön futtatott vállalati alkalmazásokat 2014-re. Ezt a jelenséget egyetlen komoly piaci szereplő sem hagyhatja figyelmen kívül − mutatott rá a szakember.

A Lyra által nemrég végzett felmérés a sokat utazó munkavállalóktól kérdezte, nyomtatnak-e a telefonjukról vagy tabletjükről. A válaszadók negyede mondott igent, és majdnem fele pedig még ugyan nem nyomtatott ilyen eszközökről, de szeretne. Az IDC szerint a „mobil munkatársak” számának gyors növekedése, az okostelefonok és tabletek rohamos terjedése és a mobil alkalmazások kombinált hatásai a mobil nyomtatószolgáltatások iránti igény növekedését hozzák a következő 5-10 évben.
A piacon már több ilyen mobil nyomtatási alkalmazás hozzáférhető. Sok egy-egy speciális nyomtatómárkára készült, de már megfogalmazódott az igény az univerzális szoftverekre is. Ilyen lehetőséget kínál jelen pillanatban a Microtech Corp ePrint és a Cortado Workplace. Mindkettő kompatibilis a legtöbb márka nyomtatójával, beleértve az OKI portfolio mono és színes LED nyomtatóit és a multifunkciós készülékeit is.

A Microtech Corp ePrint két alkalmazása is kompatibilis az iOS és Androidos eszközökkel. Az ePrint Free egy egyszerű és kockázatmentes útja az OKI nyomtatóval való kompatibilitás és használat tesztelésének. A teljes verziónak, amely 2,99 dollárba kerül, több funkciója van, és lehetővé teszi a weblapok és a PDF file-ok nyomtatását, valamint a dokumentumok előnézetét, a papírméret és a szín beállításait.

A Cortado, az OKI partnere, bevezette a Cortado Workplace alkalmazást, az üzleti szektorban jól ismert felhő és mobil nyomtatási megoldást. Ez az OKI nyomtatókkal és a multifunkciós eszközökkel is kipróbált és tesztelt kompatibilitással bír. A Cortado Workplace lehetővé teszi a dokumentumok nyomtatását okostelefonokról és tabletekről, valamint kompatibilis az iOS-sel, az Androiddal, a Blackberry-vel, és a Symbian-nel is. A 2GB-os ingyenes online tárháznak köszönhetően az eszköz használói dokumentumokat tárolhatnak a saját felhő munkaterületükben és szükség esetán bármilyen internetkapcsolattal elindíthatják a nyomtatást.

Az ingyenesen letölthető Cortado Workplace alkalmazás lehetővé teszi a mobil nyomtatást PC vagy nyomtatómeghajtó nélkül, így bármikor kiváló minőségű nyomatokat készíthet OKI nyomtatóján otthon, útközben vagy az irodában.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Három új 3D nyomtató és több ráadás a FreeDee standján

A FreeDee Kft. az additív gyártás egyik élen járó hazai specialistája. Márkafüggetlen szakértőként számos piacvezető 3D nyomtató és 3D szkenner márkával dolgoznak együtt, így a FreeDee standján idén három új 3D nyomtató is egyszerre debütál! Most lehet majd itthon először élőben megnézni a Markforged FX20 robusztus kompozit nyomtatót, az UltiMaker Factor 4 ipari FDM nyomtatót és a Formlabs Form 4 mSLA nyomtatót is. Emellett látványos SLM fémnyomtatásokra és 3D szkennelés bemutatóra is számíthatnak az Ipar Napjain a 101F (A pavilon) stand látogatói.

2024. május 6. 14:51

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38