Sharp nyomtató-szkenner - okos-telefonra emlékeztető kezelőpanellel

forrás Prim Online, 2011. március 7. 21:57

Az irodai dokumentumkezelő rendszerek újgenerációs modellje úgynevezett "finger-swipe" - vagyis az okostelefonokéhoz hasonló - érintőképernyős felhasználói kezelőfelülettel rendelkezik, elősegítve az egyszerű használatot és a hatékonyságot.  A Sharp által most bemutatott új MX-2610N és MX-3110N modelleken10,1hüvelykes kezelőpanel található, amin a felhasználók az ikonok érintésével kattinthatnak, görgetve lapozhatnak az egyes dokumentumok, funkciók és beállítások között. A Sharp hisz abban, hogy – az okostelefonokhoz hasonlóan – ez az új kényelmi funkciós és innovatív fejlesztés forradalmasíthatja az MFP-k mindennapi használatát és az irodai rendszerekkel történő mindennapi interakciót.

„Ez az új fajta kezelőfelület valóban intuitív, éppen ezért vált olyannyira népszerűvé más készülékeknél, pl. okostelefonoknál” mondta el Szabó Zsolt, a Sharp Electronics (Europe) GmbH Magyarországi Fióktelepének újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója. „Ezentúl a multifunkciós készülékek használata minden eddiginél egyszerűbbé válik, a felhasználóknak nem kell azon törni a fejüket, mit, hogyan és hol kell megnyomni, egyszerűen csak az érintőképernyőn a menük és dokumentumok görgetésével könnyedén elvégezhetnek minden feladatot. Ez az új megoldás a legtöbb felhasználó számára már ismert.”

Az MX-2610N és MX-3110N  a lehető legkönnyebb használatot teszi lehetővé a minimális technológiai ismerettel rendelkező felhasználók számára is. A le és fel dönthető kezelőpanel átláthatóan jeleníti meg az egyes szövegeket és ikonokat, könnyen kezelhetővé és messziről is átláthatóvá teszi bármelyik funkciót és tulajdonságot.

A beolvasott dokumentumokat a készülék teljes egyoldalas, 3D-s, vagy miniatűr előnézeti képben jeleníti meg, ami aztán az összes többi funkcióhoz hasonlóan "finger-swipe" érintéssel kezelhető. A felhasználónak csak annyi a dolga, hogy az ujjával görgesse, forgassa, átrendezze az egyes dokumentumok sorrendjét, szerkessze és törölje a kívánt oldalakat, majd pedig nyomtatásra küldje vagy egyéb módon tárolja vagy éppen megossza azokat.

 Az új készülékeknél a felhasználói élmény teljes mértékben személyre szabható, így a felhasználók kedvükre alakíthatják ki a készülék kezelőfelületét, tetszőlegesen rendezhetik a kezdőfelületen leggyakrabban használt eszközöket és alkalmazásokat, továbbá hét különböző stílusú háttérkép közül választhatnak.

Ahogyan a finger-swipe technológia óriási növekedést eredményezett az okostelefonokra elérhető „alkalmazások” számában, úgy nyit új lehetőségeket ez a technológia a munkakörnyezetben használt új alkalmazások fejlődésében és a felhasználói szokások átalakulásában. A Sharp multifunkciós printereinek (MFP-knek) egyik elsődleges előnye, hogy a Sharp OSA (Nyílt Rendszer Architektúra) lehetővé teszi a harmadik fél által fejlesztett alkalmazások rendszerbe történő integrálását, ezáltal a készülékek igény szerint, könnyen igazíthatók a mindennapi irodai munkafolyamatokhoz, valamint egyes munkafolyamatokat automatikussá tehetnek. A készülékek továbbá lehetőséget adnak, hogy a beszkennelt dokumentumokat tetszőleges módon és formában a megfelelő célhelyre küldjék. De ez még csak a kezdet, hiszen néhány hónapon belül az MFP-k funkciói között szerepelni fog az internetes csatlakoztathatóság és a felhő alapú adatkapcsolat.

Az internet-kapcsolat lehetővé teszi az internetes tartalmak, például térképek, termékleírások, kutatási anyagok és fotók,közötti böngészést, valamint azok azonnali nyomtatását, mindezt PC használata nélkül. A felhő alapú kapcsolat pedig lehetővé teszi az üzleti vállalkozások számára, hogy a céges tűzfalon túl lépve, a Sharp Technológiai Partnerei által fejlesztett szoftverszolgáltatás (SaaS) alkalmazásként használják saját dokumentumkezelő rendszereiket. A Sharp bízik abban, hogy mindezek az újítások új fejezetet nyithatnak az MFP-k történetében.

„Ez még csupán az első lépés az irodai MFP-k soron következő fejlődésében” tette hozzá Szabó Zsolt, a Sharp Electronics (Europe) GmbH Magyarországi Fióktelepének ügyvezetője. „Egy nap minden multifunkciós készülék ilyen és ehhez hasonló tulajdonsággal fog rendelkezni, központi eszközévé válva az információk cégen belüli és azon kívüli felhasználásában, kezelésében és megosztásában, bárhonnan elérhetővé téve a tetszőleges tartalmakat.”

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36