The Daily: az újság és az online között félúton

primhirek, 2011. február 3. 17:45

Tegnap még a sajtóbejelentés kapcsán foglaltuk össze az első kizárólagosan iPadra készített napilap kapcsán a híreket, ma már magáról a kiadványról is véleményt mondhatunk.

Jó újság!  Színvonalasan megírt, érdekes cikkek, professzionális fényképek, releváns videók, animációk. Megkapjuk általa a napi betevő Sudokut és keresztrejtvényt is, van politika, kultura, szórakozás, divat, hobby, sport.

Mindenképp megéri lapszámonként a 14 centet (pláne, hogy most még - két hétig - ingyen van, csak utána válik kötelezővé a heti - 1 dolláros - vagy az éves - 40 dolláros - előfizetés).

A kiadvány azonban linkeket nem tartalmaz, és elgondolkodtató, hogy ez nem lesz-e hendikep a neten ezerszám hozzáférhető online újságokkal szemben. Vagy akár az, hogy azok percenként frissülnek, amire egy napilap - amely egy picit még a hagyományos újság világából érkezők tétovaságával keresi a helyét az online és a papír között - egyelőre nem vállalkozik.

De lehet, hogy ebben a rohanó világban épp ez a pillanatnyi megállás, a hírversenynek annyira nem kitett újságírói minőség, a nyugodt, és így technológiájában is igazán gazdag illusztrálási lehetőség, a tegnapi hírek értő körbejárása, vagyis mindaz, amit értenünk kell egy színvonalas napilap alatt, versenyképesen tudja kiegészíteni mindazt, amit az online hírportálok a Daily hordozóeszközén, az iPad-en, alternatívaként kínálnak.

A mégannyira olcsó ár is egy kérdés, ha összevetjük az ingyenes információtömeggel. Igaz, Murdoch szerint ez egy elavult kérdés, a minőségi tartalmakért, szolgáltatásokért előbb utóbb a neten is fizetni kell (az ő sajtóbirodalmának termékeit már most is csak pénzért szemlézhetjük).

Az első lapszám után még lehetetlen megjósolni a jövőt, de a kérdéseket érdemes feltenni, előbb utóbb megérkezik a felelet is...

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

360 fokos felmérést készített az IAB az influencerpiacról

Kik, milyen platformokon és hányan követnek ma influencereket? Mennyire tartják őket hitelesnek, és hányan vásárolnak terméket ajánlásaikra? Milyen típusai vannak az influencertartalmat fogyasztóknak? És a piaci szakemberek vajon mennyire látják hatékonynak az influenceres együttműködéseket?

2024. május 10. 20:41

Csúcstechnológiás cukormonitorozó rendszert vezet be itthon a magyar 77 Elektronika Kft.

A száz százalékban magyar 77 Elektronika Kft. új generációs, folyamatos cukormonitorozó rendszert vezet be itthon. A hazai piacon úttörőnek számító, magyar nyelven működő, egybeépített szenzor-távadó eszköz az eddiginél sokkal felhasználóbarátabb megoldást biztosít a diabéteszesek számára, amely a nap 24 órájában folyamatosan méri a szöveti cukorszintet. 

2024. május 10. 19:25

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Magyar szakember nyerte az International Loyalty Awards „Év Embere” díját

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on.

2024. május 10. 16:00

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36