Nőtt a Vodafone bevétele

MTI Sajtóadatbank, 2010. július 26. 09:01

A Vodafone csoport árbevétele 4,8 százalékkal, 11,3 milliárd fontra nőtt 2011-es pénzügyi évének első negyedévében, 2010. április 1. és június 30. között a szabad cash flow 1,767 milliárd font volt, amely a devizahatásokkal történt kiigazítások után éves összehasonlításban nagyjából stabil - közölte a társaság pénteken.

A közlemény idézi Vittorio Colao vezérigazgatót, aki elmondta, hogy az eredményeket a kulcsfontosságú európai piacokon, különösen az adatforgalom területén mutatott folyamatos üzleti erőfeszítéseknek, és a fejlődő piacok erős növekedésének köszönhetően érték el.

A Vodafone úgy ítélte meg, hogy az elért szabad cash flow támogatja a tőkebefektetéseket és az évi 7 százalékosra tervezett osztalékot.

Az első negyedévben a szolgáltatási árbevétel 4,9 százalékkal, 10,6 milliárd fontra nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg a beruházások 1,041 milliárd fontot tettek ki. Emellett a csoport 3 milliárd fontot költött frekvencia licencekre Indiában és
Németországban.

A csoport nettó adóssága június 30-án 32,7 milliárd fontot tett ki, ami valamivel kevesebb, mint a 2010. március 31-i érték, mivel az időszak során megtermelt szabad cash flow és a kedvező devizaárfolyam-változások együttesen ellensúlyozták az időszak kifizetéseit.

Az idei pénzügyi évről a Vodafone közölte, az első negyedévben az üzletmenet megfelelt a vezetőség várakozásainak, az eredmény relatív javulása pedig zömmel az év második felében következik be.

A várakozások szerint a Vodafone további növekedést tud elérni a mobil adatforgalmi szolgáltatásoknak köszönhetően mind Európában, mind a fejlődő piacokon.

Kulcsszavak: Vodafone +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36